İsrail, koronayı da Filistin'e karşı kullanıyor!

Arap Birliğinden yapılan açıklamada, "İsrail koronavirüs salgınını Filistin topraklarını ilhak için kullanıyor" denildi.

DÜNYA 08.04.2020, 07:10
İsrail, koronayı da Filistin'e karşı kullanıyor!

Arap Birliği, İsrail'in Filistin topraklarını ilhak etmek ve Yahudi yerleşim birimleri inşaatlarını genişletmek için Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınını kullandığını bildirdi.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Arap Birliği'nin Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat ile telefonda görüştü. Ahmed Ebu Gayt ve Saib Ureykat'ın görüşmesinde, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak etmek için salgını fırsata çevirmesi değerlendirildi.

Arap Birliğinin açıklamasında şöyle denildi:

"İsrail, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede küresel boyuttaki olağanüstü hali, yerleşim birimlerini genişletmek ve özellikle Doğu Kudüs ve çevresinde 'de facto' bir durumu dayatmak için kullanıyor."

Açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarının ilhak planını uygulamaya kalkmasının "ateşle oynama" ve dünyanın tüm enerjisini yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadeleye vermesi gerektiği bir zamanda "ortalığı karıştırma" anlamına geleceği vurgulandı.

Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu pazartesi günü, İsrail'de kurulması beklenen "birlik hükümeti" müzakereleri çerçevesinde Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'nın temmuz ayında ilhakı konusunda anlaşmaya varmıştı.

Yorumlar (0)