Evlerden 500 ceset toplandı

Ekvador'da karantina altındaki Guayaquil kentinde son bir haftada evlerden ve hastanelerden 500 ceset toplandı.

DÜNYA 08.04.2020, 07:30
Evlerden 500 ceset toplandı

Ekvador'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından en çok etkilenen Guayaquil şehrinde evlerden ve hastanelerden son bir haftada 500 cesedin toplandığı bildirildi.

Ekvador'un basınında yer alan habere göre, Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 12 Mart'ta ilan edilen karantina sebebiyle evlerden ölüler alınmadığı ve defin hizmeti verilmediği için kriz yaşanan Guayaquil kentinde, ordunun da yardımıyla kurulan Ortak Görev Gücünün Lideri Jorge Wated, geçen hafta evlerden ve hastanelerden 500 cesedin toplandığını, 450'den fazla da defin işlemi yapıldığını kaydetti.

Daha önce hastanede ölenlerin yetkililer tarafından gömüldüğünü belirten Jorge Wated, şimdi ise hayatını kaybeden yakınını 24 saat içinde hastaneden alan kişilerin, defin işlemlerini kendilerinin yaptığını bildirdi.

Ortak Görev Gücünün Lideri Jorge Wated daha önce yerel basına yaptığı açıklamada, 23 Mart'tan bu yana, Guayaquil kentinde yaklaşık 1300 cesedin toplandığını, bunlardan kaçının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle öldüğünün bilinmediğini ifade etmişti.

Ekvador'daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 60'tan fazlasının görüldüğü Guayaquil kentinde, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, halkın ölen yakınlarını sokağa bıraktığı, bazılarının sokakta yaktığı görülmüş ve bu durum krize neden olmuştu.

Ortak Görev Gücünün Lideri Jorge Wated, Guayaquil kentinde tabut yetersizliğinden dolayı ölenlerin karton tabutta gömülmesine ilişkin, "Karton tabut, ölüyü bir poşete koyup atmaktan veya hiçbir şey olmadan gömmekten daha iyidir. Halk ve basın hâlâ yaşadığımız krizi özümsemiş değil. Öyle bir kriz ki günde 250'den fazla insan ölüyor." demişti.

Guayaquil Belediye Başkanı Cynthia Viteri de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin gömülmesi için kente iki yeni mezarlık yapılacağını duyurmuştu.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkez üssü olarak nitelenen, başkenti Guayaquil olan Guayas eyaletinde 2500'den fazla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası saptanmış ve koronavirüs dolayısıyla 130 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Nüfusu 16 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Ekvador'da şimdiye kadar 191 kişinin ölümüne yol açan Covid-19 virüsü 3747 kişide görüldü.

Yorumlar (0)