İsrail'in planını paylaştılar! Birkaç haftaya işler değişecek

İsrail devlet televizyonu KAN'ın yaptığı bir habere göre ilerleyen haftalarda Gazze'deki operasyonda yeni bir evreye girilecek. Kara operasyonunun sona ereceği, yedek askerlerin terhis edileceği ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre hava operasyonlarına ağırlık verilecek, Gazze ile İsrail arasında tampon bölge oluşacak. İşte detaylar...

DÜNYA 23.12.2023, 11:15 Hakan Öksüz
İsrail'in planını paylaştılar! Birkaç haftaya işler değişecek

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren çatışmaların ne zaman sonlanacağı bilinmiyor. 2024'teki seçimler öncesi bölgede çatışma istemeyen ABD Başkanı Biden'in, Tel Aviv yönetimine, "Operasyonu kısa sürede bitirin." dediği ileri sürüldü. İsrail'den gelen açıklamalar ise saldırıların süreceğine dair işaretler verdi.

KAN televizyonu: "Operasyonun üçüncü evresi yaklaşıyor!"

İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yapılan bir haber, "operasyonda yeni bir evreye geçileceği" iddiasını gündeme taşıdı.

İsmi verilmeyen bir kaynağın iddiasına göre ilerleyen haftalarda Gazze'deki kara operasyonu son bulacak. Operasyonun başarısına göre bu sürenin kısalabileceği kaydedildi.

"Gazze ile İsrail arasında tampon bölge oluşacak"

Kaynağın aktardığı bilgilere göre İsrailli ordu yetkililer, "Gazze'deki kara operasyonunun bitmesiyle üçüncü aşamaya geçilecek.

Askere alınan yedek kuvvetler terhis edilecek. Hava saldırılarına ağırlık verilecek. Bu aşamada Gazze ile aramızda bir tampon bölge oluşmuş olacak." açıklamasında bulundu.

44 kayıp veren Golani Tugayı, birkaç günlüğüne bölgeden ayrıldı

Habere göre Gazze'nin kuzeyini büyük ölçüde ele geçiren İsrail ordusu, güney kesimlerde ilerlemekte zorlanıyor.

7 Ekim'den bu yana çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 472'ye çıktı. Yaralanan subay ile asker sayısı ise 784. Seçkin askerlerden kurulu Golani Tugayı, 44 kayıp verdikten sonra toparlanmak için birkaç günlüğüne Gazze'den ayrıldı.

Yorumlar (0)