İsrail Gazze halkına broşür dağıttı: Saldırı yapacağız, Gazze'nin güneyine gidin!

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yaşayan ve yaklaşık 1,1 milyon kişiden oluştuğu ifade edilen Filistinlilerden bölgenin güney kesimine geçmelerini istedi. İsrail güçleri, uçaklardan attığı uyarı broşürlerinde, saldırı yapılacağı ve Gazze sakinlerinin güneye gitmeleri gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 13.10.2023, 16:19 13.10.2023, 16:36
İsrail Gazze halkına broşür dağıttı: Saldırı yapacağız, Gazze'nin güneyine gidin!

İsrail ordusu, işgal altında olan Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştireceği yeni saldırıya hazırlık olarak bölge halkının evlerini boşatmalarını ve Gazze'nin güneyine gitmeleri gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

İsrail güçleri, uçaklardan attıkları broşürde Gazze Şeridi'ne saldırı düzenleneceği ve halkın Gazze'nin güneyine gitmeleri gerektiği konusunda uyarı yaptı.

İkinci bir duyuruya kadar dönmek yok!

Önümüzdeki günlerde Gazze Şehri'ne yönelik operasyonlar düzenleyeceğini açıklayan İsrail ordusu, bölge halkına güneye gitmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Ordu yetkileri tarafından yapılan açıklamada, İsrail'e ait olan demir çit alanların bulunduğu bölgelere yaklaşılmaması gerektiği belirtilerek, "Gazze, askeri operasyonların gerçekleştiği bir bölgedir. İkinci bir duyuruya kadar bölge halkı Gazze'ye geri dönemeyecek" ifadeleri kullanıldı.

Bunun üzerine Gazze halkının bölgenin güneye doğru zorunlu göçü başladı.

BM: Kararı iptal edin

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail devletinin söz konusu karardan vazgeçmesini istediklerini söyledi. İsrail ordusunun Gazze’deki İnsani İşler Koordinasyon ve Güvenlik Ofisi’ne gece yarısından hemen önce bilgi verdiğini belirten Dujarric, İsrail ordusunun Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorlamasının ciddi sonuçları olacağını vurgulayarak, söz konusu karardan vazgeçmesini istediklerini altını çizerek belirtti.

“Birleşmiş Milletler, karalı bir şekilde İsrail ordusunun söz konusu bu talimatına karşı çıkıyor ve kararın iptal edilmesini talep ediyor” şeklinde ifadeler kullanan Dujarric, böyle bir hamlenin oldukça kötü olan durumu daha da “trajediye” çevireceğini söyledi.

"Psikolojik bir savaş yürütüyorlar"

Hamas, medya kuruluşlarına konuya ilişkin bir açıklama göndererek Gazze’de yaşayan Filistinli vatandaşlara evlerini terk etmemeleri yönünde ifadeler kullandı.

Hamas, söz konusu açıklamasında, “İşgal ile vatandaşlar arasında kafa karışıklığı yaratmayı ayrıca iç cephemizin istikrarını baltalamayı amaçlıyorlar ve çeşitli yollarla yalan propaganda yaparak, dolaşıma sokmaya çalışıyor” dedi.

Hamas, İsrail devletini Filistinli siviller ile uluslararası örgüt çalışanlarına güneye doğru gitmeleri gerektiğini belirten mesajlar ileterek “psikolojik savaş” yürütmekle suçladı.

Yorumlar (0)