İsrail'den darbeci Sisi'ye teşekkür!

İsrail, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na (DAGF) verdiği destek için teşekkür etti.

DÜNYA 26.07.2019, 17:46 26.07.2019, 17:48
İsrail'den darbeci Sisi'ye teşekkür!

İsrail Dışişleri Bakanlığına bağlı 'İsrail Arapça Konuşuyor' sitesine göre, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, dün Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Gaz Forumu (DAGF) 2'nci Bakanlık Toplantısı'na katılım gösterdi. Steinitz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir araya geldi.

Sitede bulunan açıklamada, Steinitz'in, Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na verdiği destek ve bakanlarla buluşmasından dolayı Sisi'ye teşekkürlerini sunduğu kaydedildi. 

"İki ülke arasındaki en önemli iş birliği olabilir"

Bölge ülkelerinin gaz konusunda iş birliğinde bulunmasının önemine dikkat çeken Steinitz, "Bu belki de, dönemin Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ile İsrail Başbakanı Menahem Begin arasında imzalanan barış antlaşmasından bu yana ekonomi ve enerji alanında iki ülke arasındaki en önemli iş birliği olabilir." dedi. 

Doğu Akdeniz Gaz Forumu 2'nci Bakanlık Toplantısı, İsrail, İtalya, Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Filistin yönetiminin enerji bakanlarının yanı sıra Ürdün enerji bakanı temsilcisinin katılımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenmişti. 

"Amaç, bölgesel bir gaz piyasası kurmak"

Mısır Petrol ve Madencilik Bakanlığından ocak ayında yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun kurulması amacıyla bölgedeki 7 ülkenin anlaşma sağladığı bildirilmişti. 

Açıklamada, Mısır, GKRY, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün ve Filistin'in dâhil olacağı forumun ana hedeflerinin, arz ve talebi sağlayarak üye ülkelerin çıkarlarına hizmet edecek bölgesel bir gaz piyasasının kurulması olduğuna dikkat çekilmişti. Doğu Akdeniz'deki üretici, tüketici ya da geçiş ülkelerinden herhangi birinin foruma ilerleyen zamanlarda da üye olabileceği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)