İsrail'de koronavirüs vakası 5'e yükseldi!

İsrail Sağlık Bakanlığı, 2 İsraillide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

DÜNYA 28.02.2020, 19:08
İsrail'de koronavirüs vakası 5'e yükseldi!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'a rastlanan iki kişiden birinin Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarında karantinaya alınan "Diamond Princess" isimli yolcu gemisindeki 15 İsrailliden biri olduğu kaydedildi. 

Söz konusu kişinin Japonya'da tedavi altına alındığı, taburcu edildikten sonra bugün İsrail'e döndüğü aktarıldı. Ülkesine döndükten sonra yapılan testlerin ardından bu kişinin Kovid-19 taşıdığının tespit edildiği belirtildi.

Kovid-19'a rastlanan diğer İsraillinin ise kimliği açıklanmayan bir kadın olduğu ve virüsün kocasından bulaştığının tahmin edildiği aktarıldı. Söz konusu kadının kocasının kısa süre önce İtalya'dan döndüğü ifade edildi. Bunlarla birlikte İsrail'de tespit edilen Kovid-19 vakası 5'e çıktı.

Japonya'da 4 Şubat'ta Kovid-19 sebebiyle karantinaya alınan gemideki 15 İsrailliden 4'ü, yapılan tetkiklerde virüs görülmesi üzerine Tokyo'da tedavi altına alınmıştı.

Kovid-19 görülmeyen 11 İsrailli ise gemiden ayrılmalarına izin verilmesinden sonra 21 Şubat'ta özel uçakla ülkelerine getirilmişti.

Yorumlar (0)