"İdlib görüşmesi salı günü yapılabilir"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağıramayacağım. Salı günü Meclisimizi daha çok tatmin edecek bir görüşmenin yapılabileceği kanaatim var" diye konuştu.

GÜNDEM 28.02.2020, 19:24
"İdlib görüşmesi salı günü yapılabilir"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de 33 askerin şehit olduğu rejim saldırısının ardından Meclis'in olağanüstü toplanması talebiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

"Bölgede 33 şehidimiz var 32 vatan evladımız yaralı"

Şentop, "Dün itibariyle İdlib'de bölgede 33 şehidimiz var 32 vatan evladımız yaralı. Milletimizin ciğerini dağlayan bir olay şehitlerimiz. Geceden beri ben de takip ediyorum bilgileri. TSK bu saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine karşı büyük operasyonlar gerçekleştirdiler. Bunlar devam ediyor. Biz bölgede gerginliğin tırmanmaması için gerekeni yapıyoruz." dedi.

"CHP, olağanüstü toplantı talep etti"

"CHP, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması ile ilgili talepte bulundu." diyen Şentop, "Meclis'teki milletvekili tam sayısının 5'te biri milletvekili bunu talep edebiliyor. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağıramayacağım. Salı günü, hem verilecek bilgilerin niceliği hem de niteliği bakımından Meclisimizi daha çok tatmin edecek bir görüşmenin yapılabileceğine dair kanaatim var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)