İspanya’da 29 milyon euro değerinde dondurulmuş hayvan ele geçirildi

İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen bir operasyonda iki ayrı depoda piyasa değeri 29 milyon euro’yu bulan toplam 1090 adet dondurulmuş hayvan ele geçirildi. Ele geçirilen hayvanların 405 adeti ise koruma altındaki türlere ait.

DÜNYA 11.04.2022, 09:32 12.04.2022, 09:35
İspanya’da 29 milyon euro değerinde dondurulmuş hayvan ele geçirildi

İspanya’da Sivil Muhafızları tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda Valencia kentinde yer alan iki depoda toplam 1090 adet dondurulmuş hayvan ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren yetkililer ele geçirilen hayvanların 400’den fazlasının koruma altında yer alan türlere ait olduğunu dile getirdi.

Piyasa değeri 29 milyon euro

İspanya’daki Valencia şehrine bağlı olan Batera kasabasında düzenlenen operasyonda iki ayrı depoda toplam 1090 adet dondurulmuş hayvan bulundu. Ele geçirilen dondurulmuş hayvanların 405 tanesinin koruma altındaki türlere ait oldukları ifade edildi. Bir iş insanına ait olduğu belirtilen hayvan koleksiyonunun toplam piyasa değerinin 29 milyon euro’yu bulduğu açıklandı.

İspanya tarihindeki en büyük dondurulmuş hayvan koleksiyonu

Gerçekleştirilen operasyon ile birlikte İspanya tarihindeki dondurulmuş hayvanlara yönelik en büyük operasyon gerçekleştirilmiş oldu. Ele geçirilen dondurulmuş hayvanlar arasında nesli yok olmuş olan Oriks ve yine nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Bengal Kaplanı ve Addaks da yer alıyordu. Diğer dondurulmuş hayvanların arasında ise leopar, çita, vaşak, aslan, kar leoparı, kutup ayısı, beyaz gergedan ve 198 adet fildişi de yer alıyordu. Sivil Muhafızları gerçekleştirilen operasyonun ardından iki kişiyi tutuklayarak haklarında doğal hayatın korunmasına karşı suç ve kaçakçılık suçlarından yargılanmaları için soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)