İspanya'daki aşırı sıcaklar 1 kişinin ölümüne neden oldu

Hafta başından bu yana İspanya’da etkili olan aşırı sıcaklardan kaynaklı 1 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 20.07.2023, 17:54 21.07.2023, 17:12
İspanya'daki aşırı sıcaklar 1 kişinin ölümüne neden oldu

İspanya'nın güneydoğusunda yer alan Murcia özerk yönetim hükümeti Sağlık Bakanlığı, hava sıcaklıklarının bölgede 40 derecenin üzerinde olmasından dolayı 42 yaşındaki bir Fas uyruklu bir vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Murcia'nın La Majada ilçesinde 18 Temmuz tarihinde öğle ssatlerinden sonra sokakta baygınlık geçiren 1 kişi, Cartagena şehrindeki hastaneye sevk edildikten birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

İspanya’da ilk vaka!

Fas vatandaşı olduğu öğrenilen 42 yaşındaki erkeğin, bu yaz İspanya'da sıcaklardan dolayı hayatını kaybeden ilk vaka olduğu duyuruldu.

İspanya’da sıcak hava rekoru kırıldı

Bu yaz İspanya'da yaşanan 3. aşırı sıcak hava dalgasında en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarında rekor kırılmıştı.

Ülkenin doğusunda yer alan Girona şehrinin Figueres ilçesinde ise 18 Temmuz tarihinde tespit edilen 45,4 santigrat derece sıcaklık, şimdiye kadarki en sıcak gün olarak rekor kırmış ve kayıtlara geçmişti.

Ayrıca Valensiya bölgeleri ile Balear Adaları’nda da 18-19 Temmuz tarihlerinde en düşük sıcaklığının 28 derecenin altına inmemesi ve bu sabah Malaga'da saat 07.00'de sıcaklığın 34 derece olarak ölçülmesi de rekor olarak kayıtlara geçti.

Deniz suyunda da rekor sıcaklık ölçüldü

Öte yandan bunaltıcı sıcaklar yalnızca karada değil, İspanya'yı çevreleyen kıyılarında da hissedildi ve rekor sıcaklık değerleri ölçüldü.

İspanya Meteoroloji Enstitütüsü (AEMET), tarafından yapılan açıklamaya göre deniz kıyılarındaki su sıcaklığı ortalaması 24,6 dereceye çıktı ve son 83 yılın rekorunu kırdı. Ayrıca Balear Adaları ile çevresinde de sıcaklıkların 28 dereceye kadar çıktığını belirtildi.

Deniz suyu sıcaklıklarının normalde hava sıcaklığının 3-4 derece üzerinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)