İranlılar Tahran’daki kayak merkezine akın etti

İranlılar, salgına karşın kayak merkezlerini doldurdu. Yetkililer tarafından bütün kesimlerden insanların kayağa ilgisinin olduğunu kaydetti.

DÜNYA 22.02.2021, 14:09 22.02.2021, 14:15
İranlılar Tahran’daki kayak merkezine akın etti

Koronavirüs salgınına karşın İran’da kayak merkezlerinde yoğunluk görülüyor.

Tahran’ın Şeminarat ilçesinde yer alan Elburz Dağları’nda ve Tahran şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Toçal Kayak Merkezi’ne yalnızca teleferik ile ulaşılabiliyor.

Uluslararası Kayak Federasyonu tescili olan, 3 bin 962 rakımda ve senenin büyük bir bölümü karlar altında olan kayak merkezinde 7 farklı pist yer alıyor. İranlılar, ekim ayından mayıs ayına dek 7 ay boyunca buraya gelerek pistlerde snowboard ve kayak yapıyor.

Salgından dolayı girişler azaldı

Toçal kayak merkezinin kurs sorumlusu olan Abbas İlyasi, koronavirüsten dolayı öncesinde 1000 kişinin olduğu alana şimdi ise yalnızca 500 kişilik bilet satıldığını kaydetti.

Kayak alanında temizlik, sağlık kuralları ve maske kullanımına dikkat ettiklerini kaydeden İlyasi, Toçal’ın Tahran’a yakın olmasından dolayı salgına karşın rağbetin azalmadığını söyleyerek, “Toçal kayak merkezinde İran Kayak Federasyonu gözetimi altındaki bütün sağlık protokollerine riayet edilmektedir. Koronavirüsün ilk günlerinde kayak yapmaya gelen kişiler çok korkuyordu ve endişe taşıyordu. Sağlık kurallarına riayet edildiğini gördükleri zaman rahatladılar.” dedi.

“Kayak için pist çok uygun”

İlyasi, kayak sezonunun Toçal’da erken başladığını ve başkent Tahran’a yakın olmasından dolayı uluslararası yarışmaların düzenlendiğini ifade etti.

İlyasi, “Toçal’da bulunan kayak pisti kayak için çok uygun ve ülkenin en iyileri arasında. Karı çok temiz. Tahran’a en yakın kayak merkezi. Buraya Tahran’dan 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Mesafenin yakın olması ve karın temiz olmasından dolayı vatandaşlar buraya rağbet ediyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)