İran ordusu kendi savaş gemisini vurdu!

Ocak ayında yanlışlıkla Ukrayna yolcu uçağını vuran İran ordusu bu kez de kendi savaş gemisini yanlışlıkla vurdu.

DÜNYA 11.05.2020, 08:41 11.05.2020, 11:03
İran ordusu kendi savaş gemisini vurdu!

İran medyası, İran donanmasının Basra Körfezi'nde tatbikat sırasında kendi donanmasına ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurduğunu ve onlarca kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran medyasının geçtiği son dakika haberlerinin ardından açıklama yapan İran Ordusu ise, dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında yaşanan patlamanın bir kaza olduğunu, kazanın Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklandığını, kazara meydana gelen olayda en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor."

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, olayın ayrıntılarına dair bilgi paylaşılmadı.

Yanlışlıkla Ukrayna yolcu uçağını vurmuştu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi yaşamını yitirmişti.

Tahran yönetimi, başta uçağın İran ordusu tarafından düşürüldüğü iddialarını reddetmiş fakat olaydan 3 gün sonra İran Genelkurmay Başkanlığı, yolcu uçağının "cruise (seyir) füzesi" olarak algılandığını ve kısa menzilli füze ile "yanlışlıkla" vurulduğunu itiraf etmişti.

Yorumlar (0)