İran'dan kek açıklaması: Komplo!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, bazı şehirlerde, ambalajlı keklerin içinden tablet şeklinde ilaç çıkmasının bir komployla ilişkili olabileceğini söyledi.

DÜNYA 16.12.2019, 12:09
İran'dan kek açıklaması: Komplo!

İran resmi haber ajansı IRNA'na göre, Nemeki, "Ambalajlı keklerde ilaç olayı, toplumu endişeye sürüklemek ve gıda sanayisini tahrip etmek için yapılmıştır. İstihbarat ve güvenlik birimleri konuyu araştırıyor." ifadelerini kullandı. 

Söz konusu kekler sebebiyle şimdiye kadar zehirlenme vakası görülmediğini kaydeden Nemeki, "Ambalajların içine tablet konulması üretim ve resmi dağıtım sonrasında meydana gelmiştir." dedi. 

Nemeki, ilaç tabletlerinin içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

Önceki günlerde, sosyal medyada, İran'ın batı ve doğu bölgelerinde bazı ambalajlı keklerin içinden hapların çıktığını gösteren fotoğraflar paylaşılmıştı. 

Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar kenti Sağlık Müdürü Heruz Dehkan da ünlü kek üreticisi firmalardan birinin deposunda 30 bin adet, içinde hap olan şüpheli paket ele geçirildiğini ve söz konusu deponun "mühürlendiğini" açıklamıştı.

İran medyasında yer alan haberlerde ayrıca, Urumiye kentinde 18 öğrencinin söz konusu kekleri yemeleri nedeniyle zehirlendikleri kaydedilmişti.

Yorumlar (0)