İran'dan ABD üslerinin bulunduğu ülkelere uyarı

Devrim Muhafızları Ordusu, ABD üslerine yönelik saldırı sonrası Amerika'nın saldırıya yanıt vermesi durumunda "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulundu. Devrim Muhafızları Ordusu, ABD üslerinin bulunduğu komşu ülkeleri de uyardı. ABD üslerinin bulunduğu ülkeler arasında İran ile komşu olan Türkiye de var.

DÜNYA 08.01.2020, 07:15
İran'dan ABD üslerinin bulunduğu ülkelere uyarı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlenen saldırıya Amerika'nın yanıt vermesi durumunda, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

Yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin saldırıya karşılık vermesi durumunda İran tarafından "çok daha sert ve ezici" cevap verileceği uyarısında bulunuldu.

ABD üslerinin bulunduğu ülkeleri de uyardı

Bölgede Amerikan üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı yazılı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu Amerika Birleşik Devletleri rejiminden ayrı tutmuyoruz." denildi.

Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları önerildi.

İran'a komşu olan ve bünyesinde ABD üssü bulunduran ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Yorumlar (0)