Hafter güçleri 2 çocuğu öldürdü

Hafter güçlerinin Libya'nın baykenti Trablus'un güneyine gerçekleştirdiği havan saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetti.

DÜNYA 08.01.2020, 07:27
Hafter güçleri 2 çocuğu öldürdü

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip tek yönetim olan UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) başkent Trablus'un güneyinde, darbeci General Halife Hafter milislerinin gerçekleştirdiği havan saldırısında 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Ofisinin resmî Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, darbeci General Halife Hafter milislerinin attığı havan mermisinin Ayn Zara bölgesinde bir eve isabet etmesi sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Facebook'tan yapılan açıklamada ayrıca, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, Libya'nın doğusundaki Sirte şehri yakınlarında bulunan El-Veşka bölgesinde darbeci General Halife Hafter milislerine ait bazı askerî araçları kullanılamaz duruma getirdiği de kaydedildi.

Diğer taraftan darbeci General Halife Hafter güçlerine yakın sosyal paylaşım platformlarında, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait bir İHA (insansız hava aracı) ile hedef alınan 302. Tabur'da 5 milisin öldüğü açıklandı.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri olan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Suudi Arabistan, Sudan, Rusya, Fransa ve Yunanistan tarafından desteklenen darbeci General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan 2019 tarihinde saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Libya'nın devrik lideri Albay Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte şehrine pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren çok uluslu bir şekilde saldırı gerçekleştirdiğini ve Sirte kentindeki 120 bin sivilin can güvenliği göz önünde bulundurularak geri çekildiklerini duyurmuştu.

Yorumlar (0)