Irak’ta DAEŞ’e operasyon: 8 ölü

Irak’ın Salahaddin vilayetinde terör örgütü DAEŞ’e yönelik düzenlenen operasyonda 8 terörist öldürüldü. Vilayetlerden çıkarılan DAEŞ, kırsal kesimlerde saldırılarına devam ediyor.

DÜNYA 19.12.2019, 20:39 19.12.2019, 20:43
Irak’ta DAEŞ’e operasyon: 8 ölü

Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Mehdi Taki, Salahaddin’in Karaçok bölgesinde terör örgütü DAEŞ üyelerinin gizlendiğine dair alınan istihbarat neticesinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini belirtti.

Düzenlenen operasyonda şu ana kadar 8 teröristin öldürüldüğünü aktaran Taki, güvenlik güçlerinin bölgedeki DAEŞ mensubu avının yarına kadar devam edeceğini ifade etti.

DAEŞ vilayetlerden tamamen çıkarıldı

Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014’te Irak’ta Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tümünü; Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bazı kısımlarını ele geçirmişti ve söz konusu vilayetler zaman içerisinde DAEŞ’ten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017 tarihinde DAEŞ’e karşı zafer kazanıldığını açıklamıştı.

Kırsal kesimlerde saldırılarına devam ediyorlar!

DAEŞ’in bölgeden tamamen çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üstüne 2 yıl geçmesine karşın örgüt özellikle Kerkük, Musul, Diyala, Salahaddin ve Enbar’ın kırsal bölgelerinde saldırı eylemlerini sürdürüyor.

Yorumlar (0)