İngiltere’de istifa depremi

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, peş peşe hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

DÜNYA 05.07.2022, 23:05
İngiltere’de istifa depremi

Javid, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mektupta, artık vicdanen görevini sürdüremeyeceğini ve Başbakan Boris Johnson'a güven duymadığı için görevinden ayrıldığını kaydetti.

İstifasını sunmak için Başbakan Johnson'la görüştüğünü belirten Javid, "Bu görevi icra etmek büyük bir ayrıcalıktı fakat artık vicdanım rahat bir şekilde görevimi sürdüremeyeceğimi büyük bir üzüntüyle ifade etmek istiyorum." dedi.

Maliye Bakanı Sunak da istifa etti

Javid'in istifa açıklamasının ardından Sunak da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda istifasını açıkladı.

Sunak, söz konusu paylaşımında, şunları kaydetti:

"İngiltere halkı haklı olarak hükümetin ciddi, yetkin ve düzgün bir şekilde yönetilmesini istiyor. Bu benim son bakanlık görevim olabilir, bu durumun farkındayım fakat bu standartlar uğruna savaşmaya değer olduğunu düşünüyorum ve bu sebeple istifa ediyorum."

Sunak ve Javid'in istifa kararı, Başbakan Johnson'ın, Muhafazakar Partili vekil Chris Pincher'a yönelik olarak görevi kötüye kullanma şikayetinden haberdar olmasına karşın, Pincher'a hükümet içinde verdiği görevden ötürü 'pişman' olduğunu ifade etmesinin ardından geldi.

Johnson, Pincher ile ilgili tutumu sebebiyle baskı altındaydı.

Yorumlar (0)