CHP'den 'Dodurga' açıklaması

Özgür Özel, "Cumhur İttifakı'nın Çankırı Dodurga seçimleri üzerinden kendisine bir umut devşirmesini gülümseyerek izliyoruz. Ne hale düştüklerini görmek yönünden de önemsiyoruz. Böyle sevinmeyi sürdürsünler, son gülen iyi güler." dedi.

SİYASET 05.07.2022, 23:45
CHP'den 'Dodurga' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Çankırı'ya bağlı Dodurga beldesindeki seçiminin hayırlı olmasını diledi.

"Son gülen iyi güler"

Özel, "Cumhur İttifakı'nın Çankırı Dodurga seçimleri üzerinden kendisine bir umut devşirmesini gülümseyerek izliyoruz. Ne hale düştüklerini görmek yönünden de önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın, beldeye bakarak ülke çapındaki durumunun iyi olduğunu düşündüğünü söyleyen Özel, "Böyle sevinmeyi sürdürsünler, son gülen iyi güler." dedi.

"Bir helikopter kiralayacak paraları yok mu?"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın partinin siyasi çalışmaları için devlet helikopterini kullandığını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Filosu'na ait helikoptere biniyor, siyasi çalışma yapmaya gidiyor. Devletin adeta çivisini çıkardılar. MHP ve AK Parti'ye oy veren değerli seçmenler, bir cumhurbaşkanının ve bakanın kullanacağı uçağı bir partinin genel başkanvekilinin kullanması adalet mi, hak mı, bunlara vicdanınız el veriyor mu? AK Parti'ye açık olan uçak niçin diğer siyasi partilere kapalı? Her birimizin parasıyla yakıt konulmuyor mu, pilotunun maaşını her birimiz ödemiyor muyuz? Nasıl bir parti için kullanılıyor? Bu denli büyük bir utanç, bu denli bir tenezzül olabilir mi? Bu bir tenezzül meselesi. AK Parti'de bir helikopter kiralayacak para yok mu? Fakat burada dahi yurttaşın cebine elini atan bir yönetimle karşı karşıyayız."

"Siz çoktan gitmişsiniz de ağlayanınız yok"

Özel, İstanbul Valiliği'nin yayımladığı 'yabancı temsilcilik üyelerinin randevu talepleri' başlıklı bir yazıyı İBB'nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) de aralarında olduğu kurum ve kuruluşlara ilettiğini ifade ederek, "Korkunun ecele bir yararı yok. 20 senedir kapılmadığınız paniğe bugün kapılıyorsanız siz çoktan gitmişsiniz de ağlayanınız yok. Gideceksiniz. Siz gidin diye bekleyen herkesin yüzü gülecek. Tabii bu izinleri almayacağız, böyle saçma sapan talimatlara boyun eğmeyeceğiz. CHP'li belediye başkanları görevlerini icra ederken sarayın bir memuru olarak değil, halkın görevlendirdiği seçilmişler olmanın sorumluluğuyla davranacaktır." dedi. 

"6'lı masa ne zaman isterse o zaman açıklanacak"

Bir gazetecinin '6'lı masadaki cumhurbaşkanı adayı' hususundaki sorusuna karşılık olarak Özel, "Hepimizin morali yerinde. Bizim bir problemimiz yok fakat ak trolllerin ve iktidara yakın yorumcuların keyfi kaçmış. Onlar yalnızca aday konuşulmasını istiyorlar. Onlar, cumhurbaşkanı adaylarını biz istediğimizde açıkladı. Biz ise adayımızı, 6'lı masa ne zaman uygun görürse o zaman açıklayacağız." cevabını verdi. 

Yorumlar (0)