İngiltere Genelkurmay Başkanı’ndan korkutan açıklama: "3. Dünya Savaşına hazır olun"

İngiltere Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders, askerlerine yolladığı mesajda Rusya ile savaşmak için hazır olmalarını istedi.

DÜNYA 20.06.2022, 09:15
İngiltere Genelkurmay Başkanı’ndan korkutan açıklama: "3. Dünya Savaşına hazır olun"

İngiltere’nin yeni Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders, göreve geldikten sonra bütün ordu mensuplarına bir mesaj yolladı. 

“Rusya ile savaşa hazır olun”

Mesajda Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin tüm dünyayı değiştirdiği ve kara savaşlarına ordunun hazır olması gerektiği belirtildi. 

Sanders, İngiliz ordusunun bir defa daha Avrupa'da savaşmaya hazır olmaları gerektiği çağrısında bulunarak, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi, karada mücadele etmeye ve savaşları kazanmaya hazır olmak için İngiltere'yi koruma amacımızın altını çiziyor. Müttefiklerimizle beraber artık savaşabilecek ve Rusya'yı savaşta yenebilecek bir ordu kurmak için zorunluluğumuz var. Bir defa daha orduyu, Avrupa'da savaşmaya hazırlaması gereken bir grubuz. 1941'den beri Avrupa'da kıtanın önemli güçlerine karşı kara savaşı yürütme olasılığı mevcutken göreve gelen ilk Genelkurmay Başkanıyım" sözlerine yer verdi.

Sanders'ın savaşa hazırlık yapılması gerektiğine ilişkin açıklamaları, hem NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in hem de İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, uzun vadeli Ukrayna'ya destek verilmesi gerektiği konusundaki uyarılarını takip etti.

Boris Johnson: “İşgal artık yeni bir safhaya geçti”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek amacıyla başkent Kiev'i ziyaret etmesinden sonra İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya lideri Putin'in Ukrayna'daki işgalinin yeni bir safhaya geçtiğini açıklamıştı. 

Johnson buradaki açıklamasında, "Putin, düpedüz bir vahşetle Ukrayna'yı ezmeye çalışırken, bir yıpratma kampanyası yürüttüğü için korkarım ki kendimizi, uzun bir savaşa hazırlamamız gerekiyor. Birleşik Krallık ve müttefikleri, Ukrayna'nın, bu savaşta galip gelmesi için dayanıklılığa sahip olmasını gerçekleştirmelidir. Rusya, saldırı kapasitesini koruyabileceğinden, her şey Ukrayna'nın savunma yeteneğini hızlı bir şekilde güçlendirip güçlendiremeyeceğine bağlı kalacaktır. Görevimiz, Ukrayna cephesine bunu çekmektir" ifadelerini kullanmıştı.

Stoltenberg: “Savaş yıllarca devam edebilir”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de son açıklamasında, "Savaşın yıllarca devam edebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Ukrayna'yı desteklemeyi bırakmamalıyız. Maliyetleri yüksek olsa dahi yalnızca askeri destek için değil, artan gıda ve enerji fiyatları yüzünden de Ukrayna'ya destek vermeliyiz" sözlerine yer vermişti.

Yorumlar (0)