İngiltere'de personel sıkıntısı var: 10 bin uçuş iptal!

Pandemi döneminde birçok personelin iş akdine son verilmesi, İngiltere havacılık sektörünü zorluyor. British Airways şirketi, mart ayında kadar yapılması planlanan yaklaşık 10 bin seferi iptal etti. Personel yetersizliği ve havalimanlarının yolcu sınırı uygulaması, birçok kısa mesafeli seferin askıya alınmasına neden oldu.

DÜNYA 23.08.2022, 10:27 Hakan Öksüz
İngiltere'de personel sıkıntısı var: 10 bin uçuş iptal!

Koronavirüs salgını, uçak seferleri sayısının dünya genelinde düşmesine yol açtı. Pandemi döneminde sınırlarını kapatan ülkeler, dış hat seferlerini engelledi. Maske ve mesafe tedbirleri nedeniyle de iç hat seferlerindeki yolcu sayısı düştü. Yolcuların her sırada aralıklarla oturması gerektiği kuralı, hava yolu şirketlerinin ciddi oranda zarar uğrattı. Bu zararı karşılamak için bilet fiyatlarına zam yapıldı.

İngiltere havacılık sektörü belini doğrultamadı

Koronavirüs salgınının sona ermesiyle birlikte ülkeler sınırlarını açtı, uçaklarda mesafe bırakılarak oturulması gerektiği kuralı kaldırıldı. 2020 ve 2021'e kıyasla bu yıl hava yolu şirketlerinin kârlılığı arttı, havacılık sektörü belini doğrulttu. İngiltere ise koronavirüs döneminin yol açtığı kötü etkilerden kurtulabilmiş değil. 

Personel yetersizliği ciddi sorun oluşturdu

Pandemi döneminde personellerinin iş akdine son vererek kâr etmeye çalışan hava yolu şirketleri, çalışan sayısının azalması nedeniyle zorlanıyor. Personel sayısının az olması, sefer iptallerine neden oluyor. Ülkenin dünyaca ünlü hava yolu şirketi British Airways, personel eksikliği nedeniyle birçok uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Edinilen bilgilere göre 2023 yılının mart ayına kadar yapılması planlanan yaklaşık 10 bin sefer iptal edildi.

Havalimanı sınır koydu: Günde en fazla 100 bin yolcu!

British Airways şirketinin, kısa mesafeli uçuş tarifesinde yaklaşık yüzde 8'lik küçültmeye gittiği kaydedildi. Londra'da bulunan havalimanı, günlük yolcu sayısının 100 bini geçmemesini istiyor. Pandemi nedeniyle bu uygulamayı kasım ayının başına kadar uzatan havalimanı, daha az bilet satışı yapması yönünde British Airways'i zorluyor. Personel yetersizliğinden dolayı birçok sefer halihazırda askıya alındı. Şirket, birçok kısa mesafeli uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. 

Yorumlar (0)