2022 TOKİ başvuru şartları neler? Sosyal konut projesi detayları…

TOKİ tarafından açıklanan sosyal konut işlemi birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Başvuru yapacak kişiler ayrıntıları araştırmaya devam ediyor. 81 ilde oluşturulacak olan TOKİ konutlarına başvuru yapacak olan kişiler, TOKİ başvuruları başladı mı? TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte TOKİ başvuru koşulları hakkında ayrıntılar…

EKONOMİ 23.08.2022, 10:26 24.08.2022, 09:54
2022 TOKİ başvuru şartları neler? Sosyal konut projesi detayları…

Birçok kişi ev sahibi olabilmek adına TOKİ başvuru koşullarını ve tarihlerini araştırmaya başladı. Sosyal konut projesinin duyurulmasının sonrasında ise gözler TOKİ’ye çevrilmişti. Sosyal konut projesi hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, detayları paylaştı. Peki, 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Sosyal konut projesinde tarih belli oldu mu?

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşlara en güzelini getirebilmek adına 7/24 çalıştıklarını ifade etti.

Kurum sosyal konut projesi ile ilgili olarak, "Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül" demiş ve merak edenler için tarihi açıklamıştı.

TOKİ sosyal konut projesi nedir?

TOKİ başvuruları ile ilgili detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: "TOKİ üzerinden 1 milyon 170 bin insanımızı ev sahibi yapacağız. Güvenli, sağlıklı ve ekonomik konut üretiminde dünya üzerinden eşi ve benzeri bulunmayan bir başarıyı da meydana çıkardık. 81 şehrimizde hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toplu konut projeleri için çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda da Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sosyal konut çalışmasını başlatıyoruz. İlk defa ev sahibi olacak kişilerin merakla beklemekte olduğu bu projede çok kısa bir zaman kaldı.

Enerji verimli ve sıfır atık uyumlu malzemelerle oluşturulacak olan bu konut çalışmasında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Atılan bu adım sayesinde son zamanlarda ciddi bir artış gösteren ve şikâyet konusu durumuna gelen kiraların inişe geçmesine sebep olacaktır. Emeklilere, gazilere ve şehit yakınlarına her zaman olduğu gibi bu konuda da öncelik verilecektir. Bunun yanı sıra ilk kez evlenen geçlerimiz de bu proje kapsamında kota sahibi olacaktır." dedi.

TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir?

Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sosyal konut projesini daha fazla merak ettirmeye başlattı. Peki, sosyal konut projesi ödemesi nasıl yapılacak? Sosyal konut projesi başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili şu şekilde bildi verdi:

Kira ödüyormuş gibi taksitlerle vatandaşlarımız ev sahibi olacak.

Yatay ve yerel mimari düşüncesine göre oluşturulmuş konut projeleri kullanılacak.

Emeklilere, gazilere ve şehit yakınlarına özel olarak kontenjan oluşturulacak. İlk kez evlenen gençler projede öncelik sahibi olacak.

Konut projelerinin tümünde yenilenebilir enerji sistemleri bulunacak. Yapılan bu hareket ile kiraların da aşağı yönlü hareket etmesi sağlanacak. Konut kampanyasının detayları ise önümüzdeki ay yani eylül ayında açıklanacak.

TOKİ ucuz konut ödeme koşulları nelerdir?

3+1 ile 2+1 dairelerin yer aldığı konutların karşılıkları 163 bin liradan, aylık taksitleri ise 1.442 TL tutarı ile başlıyor. Kura şeklinde seçilecek ve yapılacak olan dairelere başvuru sağlayacak olan kişiler yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat verecek ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile ev satın alabilecekler. Başvurular ise Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek.

TOKİ başvuru şartları neler?

18 yaşını tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Toplu Konut İdaresinden daha önce konut satın alımı yapmamış olması ve Toplu Konut İdaresinden ev kredisi çekilmemiş olması (Vazife, Harp, şehit aileleri ile yetim ve dul kategorileri hariç)

Bir ev halkı üzerinden yani kişinin kendisi, velayeti ve eşi dahil olmak üzere sadece bir tane başvuru sağlaması gerekmektedir.

TOKİ ucuz konut projesi il il konut fiyatları

TOKİ, İzmir Kemalpaşa ve Selçuk ilçelerinde 720 haneye kura ile satış imkânı sunuyor. Dairelerin fiyatı 410 bin liradan, aylık taksit ödemesi ise 2.700 liradan başlıyor.

Kırıkkale Merkez’de satışa çıkacak olan 456 daire için başlangıç satış ödemesi 314 bin TL olarak belirlendi. Taksit ödemesi ise 1.540 liradan olacak.

Kocaeli İzmit Sepetçi ve Sekbanlı projelerinde 238 adet konut için satış yapılacak. Konutların ilk fiyatlandırması için başlangıç fiyatı 415 bin lira, taksitlerin ödemesi için başlangıç tutarı 2.596 liradan gerçekleştirilecek.

Sivas Merkez Zara ve Yenimahalle projesi kapsamında 247 konut satışa çıkarılacak. Daire başına fiyat 408 bin liradan, taksitler ise 1.533 lira olarak ödenecek.

Uşak Merkez’de satılacak olan toplam 327 dairenin başlangıç fiyatlandırması 369 bin lira, taksit ödemesi ise 1.541 lira olarak belirlendi.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen proje kapsamında satışa çıkarılan 125 hanenin fiyatı 412 bin TL olarak belirlendi. Taksitler ise 2.062 TL’den başlayacak.

Iğdır Merkez Karaağaç’ta satışa çıkarılacak olan 169 dairenin başlangıç fiyatı 462 bin lira, taksit ödemesi ise 1.928 liradan ödenecek.

Kilis Merkez Deveciler de bulunan 196 dairenin fiyatı 355 bin TL olarak belirlendi. Taksitler ise 1.482 liradan başlayacak.

Dumlupınar ve Kütahya merkezde oluşturulan proje kapsamında toplam 198 konut satışa çıkarılacak. Taksitlerin 1.906 TL’den başlayacağı projede, konutların fiyatı ise 508 bin TL olarak belirlendi.

Siirt’te toplam 160 daire kura yoluyla satışa çıkarılacak. Konutlar 396 bin TL’den, aylık ödemeler ise 1.649 TL’den sağlanacak.

Çorum’da bulunan 139 adet konutun başlangıç fiyatları 453 bin liradan belirlendi. Taksitler ise 1.888 lira olarak açıklandı.

Bursa’da 3+1 ve 2+1 özellikli 90 daire 424 bin liradan satılmaya başlanacak. Aylık ödemeler ise 1.770 TL üzerinden sağlanacak.

Elazığ’da yer alan 11 dairenin fiyatı 441 bin TL’den, taksitler ise 1.656 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

Hatay’ın ilçesi Belen’de satışa çıkarılan 22 daire için 410 bin lira üzerinden fiyat açıkladı. Taksitlerin ödeme tutarı ise 2.052 lira olarak belirlendi.

Karaman Merkez çalışmaları kapsamında satışa çıkacak olan 19 konut 439 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak. Taksitler ise 2.200 liradan ödenecek.

Yozgat Çandır planı kapsamında 14 dairenin ödemesi 163 bin TL’den başlayacak. Vatandaşlar ise aylık olarak 2.239 TL ödeyerek ev sahibi olacak.

Konya Akören projesinde 3 konut, Van Tuşba projesi, Tekirdağ Çorlu projesi, Erzincan Tercan projesi, Çankırı Şabanözü projesi, Bolu Seben projesi ve Aksaray Ağaçören projesi kapsamında birer konut kura yoluyla satılacak. Konya’da ise taksitler 1.442 liradan başlarken, konutların başlangıç fiyatı 384 bin lira olarak belirlendi. Aksaray’da aylık ödemeler 1.433 lira, konutların fiyatı ise 384 bin TL olarak açıklandı.

TOKİ, Tekirdağ Çorlu’da dairelerin başlangıç fiyatı 506 bin lira, taksitleri ise 1.899 TL olacak. Erzincan’da konut satış fiyatı 400 bin lira, taksitler ise 1.503 lira olarak belirlendi. Çankırı’da konutların ödemesi 390 bin lira, taksit ödemesi ise 1.463 lira olarak açıklanırken, Bolu’da konutlar 415 bin lira, taksitler ise 1.559 lira olarak belirlendi.

Yorumlar (0)