İngiltere Başbakanı, polis kılığında uyuşturucu baskınına katıldı

Boris Johnson, polis kıyafetleri giyerek uyuşturucu denetimine iştirak etti.

DÜNYA 07.12.2021, 01:07
İngiltere Başbakanı, polis kılığında uyuşturucu baskınına katıldı

İngiltere Başbakanı Johnson, polis kılığına girdi ve İngiltere'deki uyuşturucu madde satışı gerçekleştiren suçluları belirlemek için narkotik polisleri ile birlikte denetime çıktı. Güvenlik güçleriyle birlikte Liverpool'da denetime çıkan Başbakan, ülke genelinde faaliyet gösteren çok sayıda uyuşturucu çetesinin faaliyetlerini sonlandırmayı amaçladıklarını aktardı.

"Hepsini hapse atamayız"

Veriler doğrultusunda, İngiltere'deki 300 bini aşkın suçun uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle işlendiğinin tespit edildiğini dile getiren Johnson, "Rehabilitasyon çalışmalarına önem vermeliyiz. Uyuşturucu suçlularının yaşamı kaotik ve onları bu kaostan kurtarmamız lazım. Onları her yakaladığımızda hapse koyamayız, bu bağımlıları tedavi etmeliyiz." dedi.

İçişleri korkunç verileri açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nca gerçekleştirilen açıklamada ise ülkede soygun ve hırsızlık da dahil olmak kaydıyla, işlenen 300 bini aşkın suçun uyuşturucu bağımlılığından kaynaklandığı, katillerin yarısından fazlasının uyuşturucu madde bağımlısı olduğu kaydedildi.

Uyuşturucuyla mücadeleye devasa fon

Hükümet, Galler ve İngiltere'de uyuşturucu suçlarıyla mücadele etmek amacıyla 10 senelik bir eylem planı hazırlanacağını ve bu kapsamda 780 milyon sterlinlik (14,3 milyar lira) bir fon sağlanacağını açıkladı. Söz konusu planın ayrıca, İngiltere'deki 2 bini aşkın uyuşturucu çetesi ile mücadele etmek maksadıyla 300 milyon sterlin (5,5 milyar lira) içerdiği kaydedilirken, bazı durumlarda uyuşturucu madde kullananların pasaportlarına ve ehliyetlerine el konulacağı belirtildi.

Tedaviye öncelik verilecek

Yeni uyuşturucu stratejisini duyuran hükümet, yaşam kurtarmak ve bağımlılığın sebep olduğu suç döngüsünü ortadan kaldırmak için bu bağımlılığının kronikleşmiş bir sağlık sorunu olarak ele alınacağını ifade etti. Yeni planla birlikte bağımlılara sağlık hizmeti, zihinsel ve fiziksel terapi gibi hususlarda yardımcı olunacak.

Yorumlar (0)