İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı’na getirilmesi dünya basınında

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’na İbrahim Kalın'ın atanması dünya manşetlerinde yer aldı. Uluslararası kuruluşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kalın'ın yakınlığına dikkat çekti.

DÜNYA 06.06.2022, 17:30
İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı’na getirilmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na sözcüsü İbrahim Kalın'ı atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu atama kararı, dünya basınında büyük yankı uyandırdı ve manşetlere taşındı.

Alman Der Spiegel

İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı’na getirilmesi Alman Der Spiegel tarafından ele alındı. Haberde, "İbrahim Kalın oldukça düşünceli bir devlet insanı. Avrupa ve Batı'ya karşı eleştirel ancak kulağa uzlaşmacı gelmesi gereken bir şey dile getirilmesi gerekli olduğunda Kalın'ın konuşma vakti gelmiş demektir" değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz Middle East Eye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İbrahim Kalın’ı “sırdaşı” şeklinde belirttiğini vurgulayan İngiliz Middle East Eye gazetesi, “Erdoğan'ın uzun zamandır sırdaşı olarak ifade ettiği Kalın, 2014 yılından bugüne kadar cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve cumhurbaşkanı dış politika danışmanı olarak çalışıyordu. Kalın, spesifik değere sahip hususlarda Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak görüşmeleri sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Al Arabiya

Kalın’ın aldığı iyi eğitimine işaret eden Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışma sağlayan Al Arabiya, “Kalın, yüksek lisans derecesini Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden ve doktora derecesini ise George Washington Üniversitesi'nden aldı. Georgetown Üniversitesi Prens Alwaleed bin Talal Müslüman-Hıristiyan Anlayış Merkezi'nde çalıma sağlıyor. Öte yandan Ankara'da kar etmeyi hedeflemeyen bir araştırma enstitüsü olan SETA Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nı açtı.” dedi.

Yorumlar (0)