Merkür'de bir gün kaç Dünya gününe eşit?

NASA, uzay ve gezegenler hakkındaki araştırmalarını yayınlamaya devam ediyor. Peki, Merkür'de bir günün süresi Dünya’da kaç güne eşit? Uzay meraklıları tarafından merak edilen sorunun cevabı NASA’dan geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2023, 17:48 07.06.2023, 09:17
Merkür'de bir gün kaç Dünya gününe eşit?

Uzayın derinliklerinde, Güneş Sistemi'nde yer alan en küçük ve en iç gezegenlerden biri, Merkür. Bu gizemli dünya, bilim insanlarının merakını her geçen gün artırıyor. Bu noktada NASA, uzay meraklılarının merak ettiği bir soruya yanıt verdi. Merkür'de bir günün süresi Dünya’da kaç güne eşit? İşte detaylar…

Merkür: Güneş Sistemi'nin gizemli kayalığı

Güneş Sistemi'nin en kayalık ve gizemli gezegenlerinden biri olan Merkür, bilim dünyasının ilgi odağı haline geliyor. Katı bir yüzeye sahip olan bu küçük gezegen, kraterlerle bezenmiş bir manzara sunarken atmosferi ve uydusu olmamasıyla da öne çıkıyor.

Merkür, Dünya ve Mars ile birlikte kayalık yapısıyla dikkat çeken gezegenler arasında yer alıyor. Kraterlerle kaplı yüzeyi, adeta uzayın izlerini taşıyor. Ancak, hala pek çok gizemi çözülmeyi bekliyor.

Merkür'ün yavaş dönüşü, diğer gezegenlere kıyasla daha uzun bir gün süresine sahip olmasına neden oluyor. Bu da Merkür'de güneşin doğuşu ve batışının daha uzun sürdüğü anlamına geliyor.

Merkür'de bir gün ne kadar sürer?

NASA tarafından paylaşılan bilgilere göre, Merkür'de bir günün süresi ortalama şekilde 59 Dünya gününe eşit.

Yorumlar (0)