Hamaney'den İranlılara çağrı

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, güçlü bir İran için güçlü meclise ihtiyaç olduğunu kaydederek, ”Sandıklara giderek oy kullananlar ne kadar fazla olursa o kadar güçlü bir meclisimiz olur.” diye konuştu.

DÜNYA 18.02.2020, 15:15
Hamaney'den İranlılara çağrı

İran'ın başkenti Tahran’da İran’ın Doğu Azerbaycan eyaleti için düzenlenen toplantıda konuşan İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, seçimleri "toplumsal cihat" olarak tanımladı.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İran’ın gelişmesi için seçimlere katılımın desteklenmesi gerekir” diyerek tüm İran halkını seçimde oy kullanmaya davet etti.

Amerika'nın İran’da devlet ile toplumun arasını açmak istediğini vurgulayan İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin cenaze merasimleri ve devrim yıl dönümü kutlamalarına katılan kalabalığın, meclis seçimleri için oy kullanmaya da katılmasını istedi.

İran içerisinde Amerika'nın baskıları sebebiyle problemler olduğunu kaydeden İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, şöyle konuştu:

"Elbette ben dostlarımıza hiçbir endişeye yer olmadığını ve İran milletinin ne yaptığını ve ne yapacağını her zaman gayet iyi bildiğini söylemekteyim. Güçlü bir İran için güçlü bir meclise ihtiyacımız var. Seçimlerde oy kullanma oranı ne kadar yüksek olursa o kadar güçlü bir meclisimiz olur.”

Seçim 21 Şubat Cuma günü

İran Seçim Kurulu Başkanı Cemal Orf, 2020 Meclis Seçimleri için İran genelinde 7 bin 148 kişinin yarışacağını ve adaylara ait listelerin kaymakamlıklara verildiğini ilan etmişti.

Yorumlar (0)