Guterres açıkladı: 1,1 milyar dolardan fazla bağış sözü alındı

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen 'Afganistan’daki İnsani Durum' konulu uluslararası konferansta 1,1 milyar doları aşkın bağış sözü aldıklarını duyurdu.

DÜNYA 13.09.2021, 21:23 14.09.2021, 15:05
Guterres açıkladı: 1,1 milyar dolardan fazla bağış sözü alındı

Guterres, BM Cenevre Ofisi'nde Afganistan konferansı sürerken basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Bu konferans, Afganistan halkıyla dayanışma hususunda beklentilerimi tam olarak karşıladı." ifadelerini kullanan Guterres, konferansa yalnızca hükümetlerden değil, STK'lar (sivil toplum kuruluşları) ve uluslararası kuruluşlardan çok ciddi bir katılım olduğunu aktardı.

"1,1 milyar doları aşkın bağış sözü aldık"

Guterres, yarısı bakanlar düzeyinde olmak kaydıyla BM üyesi 96 ülkeden konferansa katılım sağlandığını, ayrıca 33 bölgesel ve uluslararası kuruluş ile 22 uluslararası STK'nın konferansa katıldığını kaydetti.

Konferansta uluslararası toplumun Afganistan halkı için insani yardım mekanizmasının harekete geçirilmesi için ortaya koyduğu gayretten memnuniyet duyduğunu belirten Guterres, ayrıca 1,1 milyar doları aşkın bağış sözü aldıklarını dile getirdi.

38 milyon kişi insani yardıma gereksinim duyuyor

BM'nin insani felaket riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunduğu Afganistan'da 38 milyon kişi yardıma gereksinim duyuyor.

BM yetkilileri, her 3 Afgan vatandaşından birinin bir sonraki öğünün nereden geleceğini bilmediğini ortaya koyuyor.

5 yaş altındaki Afgan çocukların yaklaşık yarısının önümüzdeki 12 ay içerisinde aşırı derecede yetersiz beslenmeye maruz kalabileceğini öngörüyor.

Yorumlar (0)