Burası Karadeniz değil, Sivas

Sivas’a bağlı Koyulhisar ilçesinde bulunan ve ziyaretçilerine benzersiz bir güzellik sunan Arpacık, Eğriçimen, Kengercik ve Sarıçiçe yaylaları, Karadeniz yaylalarını aratmıyor.

SEYAHAT 13.09.2021, 22:01 14.09.2021, 17:35
Burası Karadeniz değil, Sivas

Sivas’a bağlı Koyulhisar ilçesinde bulunan Arpacık, Eğriçimen, Kengercik, Sarıçiçe yaylaları ve Tekke Deresi son dönemlerde kamp turizmi başta olmak kaydıyla çeşitli sportif faaliyetlerin yapıldığı mekanlar haline geldi. Temiz havası, soğuk suları ve doğasıyla ziyaretçilerini adeta büyüleyen bölge, çok sayıda yurttaşın uğrak yeri oldu. Doğa sporcularının da sıklıkla tercih ettiği Koyulhisar yaylalarının ilerleyen dönemde en fazla tercih edilen kamp turizmi alanlarından biri olması öngörülüyor. Önemli doğal güzelliklere de sahip olan Koyulhisar ilçesinde gürgen, sarıçam, köknar ve meşe ağaçları bulunuyor.

Ekoturizme yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor

Sağlık turizmi yönünden büyük öneme sahip olan yaylalarda trekking, kampçılık, at binme, bisiklet, foto safari, olta balıkçılığı gibi ekoturizme yönelik faaliyetler yapılabiliyor. Soğuk kaynak suları yönünden zengin olan bu dağlık sahalar önemli birer mesire alanı olarak da göze çarpıyor. Kelkit Vadisi'nde ise yamaç paraşütü yapılabiliyor. 

"Daha çok Karadeniz'e benziyor"

Kamp yapan yurttaşlardan Zekeriya Öztemur, “Buralar gerçekten çok güzel. İç Anadolu Bölgesi'nin bozkır coğrafyasına aykırı bir yer. Daha çok Karadeniz'e benziyor. Tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz." dedi. 

“Herkes bu güzellikleri görmeli"

İbrahim Kunpas adlı yurttaş ise “Otantik yayla evleri, çam ormanları, farklı doğası ve güzel havasıyla hepimizi cezbetti. Bu yaylaları herkes görmeli." şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)