Göç rekoru kırıldı: İngiltere “tedbir” alacak

İngiltere'ye 2022 senesinde göç edenlerin miktarı 600 bini geçerek rekor kırdı. 2021 senesinde ülkeye göç eden kişi sayısı 488 bin olarak kayıtlara düşmüştü.

DÜNYA 26.05.2023, 09:06
Göç rekoru kırıldı: İngiltere “tedbir” alacak

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından sağlanan verilere göre, 2022 yılı aralık ayında İngiltere'ye yapılan net göç 606 binle rekor düzeye çıktı.

Eğitim ve çalışmak için geliyorlar

ONS, söz konusu yükselişi Avrupa Birliği (AB) dışından çalışma sağlamak ya da eğitim görmek üzere İngiltere'ye gidenler ile Hong Kong ve Ukrayna özel vize programları çerçevesinde gelenlerden dolayı gerçekleştiğini belirtti.

Fakat, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi, geçtiğimiz sene göçte meydana gelen rekor yükseliş rağmen, göç oranlarının son dönemlerde yavaşladığına yönelik veriler olduğuna dikkat çekti.

ONS, 2022 senesinde 1,2 milyon kadar kişinin çalışma, eğitim ve farklı sebeplerle İngiltere'ye göç ettiğini, 557 bin kişinin ise ülkeden gittiğini belirtti.

Sunak’tan “önlem” açıklaması

Göç verilerine dair açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Rakamlar fazlasıyla yüksek. Net göçü düşürmek adına çalışma sağlanacak. Göçün düşüşe geçirilmesi adına önlem alacağız. Bu kadar basit." ifadesini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanlığında Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Robert Jenrick de konu ile ilgili açıklamasında, yönetimin toplam net göçü sürdürülebilir düzeylere çekme hususundaki kararlığını devam ettirdiğini aktararak, "Bu, anlaşmamızda İngiliz vatandaşlarına verdiğimiz ciddi bir sözdür. Bunu gerçekleştirme noktasında kararlılığımız da devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)