Gazze'deki cerrah konuştu: Yaralı insanları terk edemem

Gazze'deki Şifa Hastanesi’nde görevli olan Cerrah Mohammed Obeid, cerrahi ve genel tıbbi işlem görmüş hastaların yürüyemeyecek durumda oldukları için hastaneyi terk edemediklerini açıkladı.

DÜNYA 11.11.2023, 12:39 13.11.2023, 17:44 Şeyda Gül
Gazze'deki cerrah konuştu: Yaralı insanları terk edemem

Sivil Toplum Kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) üyesi olan Cerrah Mohammed Obeid, Channel 4 News'a konuştu. Çalıştığı Şifa Hastanesindeki hastaların yaklaşık yüzde 90'ının hava saldırıları sebebiyle hastaneyi terk ettiğini ifade eden Dr. Obeid, cerrahi ve genel tıbbi işlem görmüş hastaların yürüyemeyecek durumda oldukları için hastaneyi terk edemediklerini vurguladı.

Ambulans eksikliğinden bölgeden tahliye edilemiyor

Hastane çevresinde veya içinde Hamas üyeleri olup olmadığı ve silah depolanması iddiaları sorulduğunda ise hiçbir Hamas mensubunu ya da silah görmediğini ifade eden Dr. Obeid, hastanede yalnızca hastaların olduğunu belirtti. Dr. Obeid, söz konusu hastaların ambulans eksikliğinden bölgeden tahliye edilemediğini vurguladı.

Yaralı insanları terk edemem

Hipokrat yemini etmiş bir doktor olarak insanları korumaya söz verdiğini dile getiren MSF üyesi Obeid, sadece bir günde 25 hastaya operasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. MSF üyesi Obeid, “Buradan ayrılamam. Yaralı insanları terk edemem” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)