Gaziden Biden'a: Bize sivilleri öldürttünüz

ABD Hava Kuvvetleri gazisinin ABD Başkanı Joe Biden'a seçim kampanyası sırasında gösterdiği tepkinin görüntüleri ortaya çıktı.

DÜNYA 11.11.2020, 09:24 11.11.2020, 14:27
Gaziden Biden'a: Bize sivilleri öldürttünüz

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim kampanyası sırasında Joe Biden ile ABD Hava Kuvvetleri'nin gazisi olan eski bir asker arasında tartışma yaşandığı ortaya çıktı.

Görüntülerde Joe Biden'ın yüzüne karşı sert bir şekilde "savaş yanlısı olduğunu" söyleyen gazi, Joe Biden'a ağır bir suçlamada bulunarak, sivilleri öldürmeleri için Irak'a asker gönderdiklerini söyledi.

Joe Biden ile savaş gazisi arasında yaşanan ancak Joe Biden'ın bir cümle bile cevap veremediği tek taraflı tartışma sonrası gazinin suçlamalarına cevap bulamayan Joe Biden, hızlıca tartışmanın yaşandığı ortamdan uzaklaşmak zorunda kaldı.

"Oyumuzu savaş yanlısı birine neden verelim?"

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri gazisinin tartışma sırasında Joe Biden'a, Hava Kuvvetleri gazisi olduğunu, bir gazi arkadaşıyla birlikte burada bulunduklarını ve kendisine bir şey sormak istediğini belirterek, "Oyumuzu savaş yanlısı birine neden vermeliyiz? Sayısız Iraklı sivil insanın canına mal olan, ölmelerine sebep olan birine neden oy verelim?" diye sordu.

"Bize sivilleri öldürttünüz" diyen savaş gazisi, Joe Biden'a "Siz, hiçbir suçu olmayan Iraklı sivillerin canlarına mal olan o savaşın önünü açtınız ve üstelik bu savaşa neden olan adama da kalkıp madalya taktınız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)