Fransa, Esed'in amcasının mallarına el koydu!

Fransa'da, Beşşar Esed'in "kamuya ait fonları kötüye kullanmak ve kara para aklamak" suçlamasıyla yargılanan amcası Rıfat Esed, 4 yıl hapis cezası aldı.

DÜNYA 17.06.2020, 15:55
Fransa, Esed'in amcasının mallarına el koydu!

Fransa basınında yer alan haberlere göre, Rıfat Esed'i yargılayan Paris Ceza Mahkemesi, “kamuya ait fonları kötüye kullanma” ve “kara para aklama” suçundan 4 yıl hapis cezası aldı.

Paris Ceza Mahkemesi, Beşşar Esed'in duruşmaya katılmayan amcası Rıfat Esed’in Fransa'daki tüm mal varlıklarına el konulmasına hükmetti.

Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed’in ayrıca, yasa dışı yollardan Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurduğu da ortaya çıktı. Paris Ceza Mahkemesi, Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed’i “Suriye’nin devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanmaktan” da suçlu buldu.

Amca Rıfat Esed'in Fransa'daki mal varlığının 90 milyon avroyu aştığı ve bunun sadece bilinen bölüm olduğu ifade ediliyor.

Paris ve Lyon'da sayısız lüks emlak sahibi

2016 yılında Rıfat Esed hakkında Paris Savcılığı tarafından "kamuya ait fonları kötüye kullanma" ve "kara para aklama" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed'in Paris ve Lyon şehirlerinin en pahalı semtlerinde çok sayıda lüks emlakın sahibi olduğu belirtiliyor.

Fransa'da mali suçları mercek altına alan Sherpa Derneği, amca Rıfat Esed'in 100 milyon avroyu aşan servetinin şaibeli olduğunu iddia etmiş ve bununla ilgili bazı deliller ortaya koymuştu.

Rıfat Esed, kendisinden 7 yaş büyük olan ağabeyi Hafız Esed’in devlet başkanlığı döneminde genelkurmay başkanı iken; 1982 yılındaki, 25 bin sivilin hayatını kaybettiği Hama Katliamı’nın kilit isimlerinden biri olduğunu biliniyor.

Aile içinde güç savaşanın yaşandığı o yıllarda Rıfat Esed, ağabeyi Hafız Esed’i devirmeye çalışmış ve Suriye’den sürülmüştü.

22 Ağustos 1937 doğumlu olan Rıfat Esed'in dönem dönem Paris, Londra ve İspanya’nın Marbella şehirlerinde olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)