Fransa'da skandal! 216 bin çocuğa kilisede cinsel istismar

Fransa'da istismarı araştıran komisyonun başkanlığını yapan Jean-Marc Sauve bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve 1950’den beri Fransa’daki kiliselerde en az 216 bin çocuğun cinsel istismara uğradığının tespit edildiğini açıkladı.

DÜNYA 05.10.2021, 12:52
Fransa'da skandal! 216 bin çocuğa kilisede cinsel istismar

1950'den bu yana Fransa'daki kiliselerde, 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğu belirlendi.

2,5 yıllık rapor açıklandı

Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu Başkanı Jean-Marc Sauve, 2,5 yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalardan sonra raporunu açıkladı.

Raporun merkezinde cinsel istismar kurbanlarının bulunduğunu belirten Sauve, 1950’den bu yana kiliselerde 216 bin çocuğun cinsel istismar uğradığını tespit ettiklerini kaydetti.

Sauve, mağdurların yüzde 60'ının, söz konusu olayın özel hayatlarını ciddi bir şekilde etkilediğini aktardığını ifade etti.

Katolik Kilisesinin cinsel istismara karşı alınması gereken tedbirleri almadığına dikkat çeken Sauve, kiliseyi sorumluluk almaya çağırdı.

Cinsel şiddet vakaları

Sauve, ayrıca 1950’den bu yana kiliselerde çocuklara yönelik cinsel şiddette bulunan rahip sayısının 2 bin 900-3 bin 200 arasında olduğunu açıkladı. 2000'lere kadar kiliselerde mağdur durumda olan çocuklara karşı kayıtsız kalınmasına sert tepki gösteren Sauve, kiliselerdeki yetkililerin de cinsel istismar olayları karşısında sessiz kaldığını ve tepki göstermediğine vurgu yaptı.

Sauve, Fransa’da 5,5 milyon kişinin çocukluk çağında cinsel şiddete maruz kaldığını bildirdi.

Yorumlar (0)