Fransa'da grev paniği: 35 bin kişi iş bırakabilir!

Fransa'daki işçi konfederasyonu CGT, TotalEnergies şirketinin, çalışanlarına acilen yüzde 10 oranında zam yapması gerektiğini bildirdi. Bu talebin yerine getirilmemesi halinde 35 bin kişinin greve çağrılacağı kaydedildi. Grev ihtimali nedeniyle paniğe kapılan şirket yönetimi, sendika temsilcileriyle masaya oturmayı kabul etti.

DÜNYA 27.09.2022, 16:59 27.09.2022, 17:19 Hakan Öksüz
Fransa'da grev paniği: 35 bin kişi iş bırakabilir!

Küresel ölçekte yaşanan akaryakıt krizi, Fransa'yı derinden etkiledi. TotalEnergies yönetimi, kriz nedeniyle işe alımları durdurdu. Fransa'da akaryakıt sektöründe çalışanlar, zor günler geçirmeye başladı. Ülkenin en büyük işçi konfederasyonu olan CGT, bu kararı protesto etti. Çalışanların daha iyi hayat koşullarına sahip olması için taleplerini sıralayan CGT, "Acilen yüzde 10 civarında maaş artışına gidilmeli." açıklamasını yaptı.

35 bin kişiyi greve çağırdılar!

Maaş artışına gidilene kadar şirket çalışanı olan 35 bin kişiyi greve çağıran CGT temsilcisi Benjamin Tange, "Şirket bünyesinde çalışan rafineri işçilerini 3 günlük greve çağırıyoruz. Bu süre içinde akaryakıt istasyonlarında hizmet verilemeyecek. Eğer bu çağrıya uyulursa TotalEnergies şirketinin petrol rafinerilerindeki üretimde yüzde 30'luk düşüş yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Sendika ve şirket temsilcileri görüşecek!

İşçi konfederasyonu CGT'nin bu çağrısı, Fransa'da paniğe yol açtı. Çağrıya uyulması halinde akaryakıt tedarikinin sorunların yaşanacağı kaydedildi. Grev çağrısının ardından TotalEnergies, sosyal medyada gündemin başlıca konuları arasına girdi. Sendika temsilcileri ile TotalEnergies yönetimi arasında yapılacak olan görüşmede anlaşmanın sağlanması bekleniyor. Anlaşma sağlanamazsa perşembe günü itibarıyla grevin başlayabileceği belirtiliyor. Şirketin, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle akaryakıt fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesini fırsata dönüştürerek haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)