Film seti kana bulandı: Alec Baldwin görüntü yönetmenini öldürdü, yönetmeni de yaraladı

63 yaşındaki dünyaca ünlü Amerikalı aktör Alec Baldwin, hayatının şokunu yaşıyor. 'Rust' filminin çekimlerinde rol gereği kullandığı kuru sıkı tabancayı ateşleyen aktör görüntü yönetmeninin ölümüne sebep oldu. Kazada yönetmen Joel Souza da yaralandı.

DÜNYA 22.10.2021, 12:43 23.10.2021, 10:27
Film seti kana bulandı: Alec Baldwin görüntü yönetmenini öldürdü, yönetmeni de yaraladı

Western türündeki ‘Rust’ filminin çekimleri için bir süredir New Mexico eyaletinin Santa Fe adlı bölgesinde çekimler yapan film ekibi korkunç bir kaza ile sarsıldı. Başrol oyuncusu Alec Baldwin, film çekimlerinde kullandığı silahla set ekibinden görüntü yönetmeni 42 yaşındaki Halyna Hutchins’in ölümüne, 48 yaşındaki filmin yönetmeni Joel Souza’nın da yaralanmasına neden oldu.

ABD medyasının Santa Fe şerifinin tanıklığına dayandırarak paylaştığı habere göre, Alec Baldwin ‘Rust’ filminin çekimleri esnasında kurusıkı bir silahı ateşledi. Ancak etraf bir anda kan gölüne döndü. Bu aksiyon sonrasında 1 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı.

Çabalar yeterli olmadı, 1 kişi öldü

Olay yerine ulaşan bir helikopter yardımıyla hastaneye kaldırılan genç görüntü yönetmeni hayatını kaybetti. Ambulans ile bölgedeki başka bir hastaneye kaldırılan yönetmenin ise tedavisi hala devam ediyor.

Baldwin’in sözcüsü basına yaşanan talihsiz olayın kaza olduğunu belirtti. Emniyet yetkilileri silahı incelemeye aldı.

Baldwin perişan oldu

Kaza sonrasında polisin kontrol altına aldığı bölgeden de ilk kareler paylaşıldı. Baldwin’in polisin sorgusu ardından perişan haldeki fotoğrafları da dünya basınında yer aldı.  Sorguda ünlü oyuncuya herhangi bir suçlama yöneltilmediği ifade edildi. Daha sonra da Baldwin serbest bırakıldı.  

Yetkililerden gelen ilk açıklamada, olayın kaza olarak değerlendirildiği aktarıldı. Ancak polisin olayın her yönüyle soruşturmayı incelediğini bildirdi.   

Altı çocuk babası olan aktör, filmde 13 yaşındaki torunu cinayetten hüküm giymiş bir kanun kaçağını canlandırıyordu.

Yorumlar (0)