Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya uyarısı: 'Toplumsal barışı tehdit ediyor'

Video konferans ile Türk Konseyi Medya Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamasında, "Türk dünyası olarak bu konuda inisiyatif almalı, güç birliği yapmalı, tecrübe paylaşımına gitmeli ve elimizde bulunan imkanları en etkin şekilde değerlendirmenin yollarını bulmalıyız. Köklü geçmiş güçlü gelecek düsturuyla gerçekleştirdiğimiz bu forumun bu noktada bizlere güçlü bir platform kazandıracağını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.10.2021, 12:46 23.10.2021, 10:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya uyarısı: 'Toplumsal barışı tehdit ediyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yoluyla Türk Konseyi Medya Forumu'na katıldı.

"Sosyal medya, toplumsal barışı tehdit eder hale geldi"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

“Türk Konseyi Medya Forumu'nun başarılı geçmesini diliyorum. Forumumuza katılan değerli katılımcılara kültür, medeniyet ve tarih şehri güzel İstanbulumuza hoşgeldiniz diyorum. 2019’daki Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde, Uluslararası Medya Forumu’nun gerçekleştirilmesine ilişkin bir değerlendirme yapmıştık. Müteakiben Türkiye’nin ev sahipliğinde bir medya forumu düzenlenmesine karar verilmişti. Ortak çaba ve irademizin sonucunda bugün medya forumunun düzenlenmesinden büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Üç gün sürecek toplantıların en fazla ihmal ve istismar edilen alanlardan biri medya konusunda ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlenmesine yardımcı olmasını diliyorum. Sosyal medyanın günümüzde yaygınlaşmasıyla beraber bütün insanlıkla birlikte sık sık biz de dezenformasyon kampanyalarına uğruyoruz. Çarpıtılmış ve yalan haberler nedeniyle dünya genelinde ciddi dram ve travmalar yaşanmakta ve milyonlarca savunmasız insanın hayatı kararmaktadır. Hiçbir otokontrolün ya da denetimin olmadığı sosyal medya platformları bugün hem toplumsal barışı hem demokrasiyi hem de ülkelerin milli güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir.”

“Uluslararası medya, Ermenistan’ın ajansı gibi hareket etti”

“Ne kadar gelişmiş olursa olsun dijital faşizmin yıkıcı etkisinden hiçbir toplum ve ülke azade değildir. Dijital faşizmin haricinde Türk dünyası, uluslararası medyanın çifte standardından da şikayetçidir. Bilhassa 44 gün boyunca devam eden Dağlık Karabağ savaşı esnasında şahit olduğumuz iki yüzlü tavır, ülkelerimiz açısından meselenin önemini ortaya koymuştur. Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alan balistik füze ve katliam saldırıları gündeme hiç getirilmedi. Medya objektifliğinden ve bağımsızlığından söz eden uluslararası medya, Ermenistan'ın haber ajansı gibi hareket etti.”

“İletişimi başkalarına havale edemeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Karabağ savaşı, Türk dünyası ve ülkelerimiz ile ilgili hakikatlere karşı uygulanan basın ambargosunun ne ilk ve ne de son örneğidir. Başta sözde soykırım iddiaları olmak üzere milli değerleri, milli güvenliğimizi ve tarihimizi hedef alan pek çok meselede benzer tutumlarla karşılaşıyoruz. Yaşadığımız kötü tecrübeler açısından şu hakikati hepimiz artık net ve açık bir şekilde görebiliyoruz. Nasıl askeri ve savunma sanayii konularda bütünüyle yabancılara bel bağlamıyorsak, iletişim konusunu da başkalarına havale edemeyiz. Oryantalist bir bakışla, devamlı olarak bizlere özgürlük, demokrasi ve insan hakları dersi verenlerin meslek ve vicdan ahlakına güvenemeyiz. Diğer stratejik konularda olduğu gibi iletişim ve medya konusunda da göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Bu konuda Türk dünyası olarak inisiyatif almalı, güç birliği yapmalı, tecrübe paylaşımına gitmeli ve elimizde bulunan imkanları etkin bir biçimde değerlendirmenin yollarını bulmalıyız. Köklü geçmiş güçlü gelecek düsturuyla gerçekleştirdiğimiz bu forumun bu anlamda bizlere, güçlü bir platform kazandıracağını düşünüyoruz. Düzenlenen bu forum sayesinde, dezenformasyonla mücadele, Türk dünyasındaki karşılıklı güveni pekiştirmeyi, dayanışmayı geliştirmeyi, milli bilgi teknolojileri girişimi, bilgi güvenliği ve ortak kültürü öne çıkaran dizi, film projeleri gibi konularda işbirliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Kritik bir süreçte ve yetkin kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen forumun bu hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştırmasını diliyorum. Dolayısıyla Türk Konseyi Medya Forumu'nun hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere tebriklerimi iletiyorum. Türk dünyasındaki bütün soydaşlarımıza, kardeşlerimize sizlerin şahsında en kalbi muhabbetlerimi iletiyorum.”

Yorumlar (0)