Filistinli kızdan yürek burkan soru: 'Niye füzelerle çocukları öldürüyorsunuz?'

Gazze’ye yönelik İsrail’in hava saldırılarında evi bombalanan 10 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Nadeen A. Latif, İsrail’e “Niye füzelerle çocukları öldürüyorsunuz” sözlerini kullandı.

DÜNYA 17.05.2021, 10:40 18.05.2021, 09:35
Filistinli kızdan yürek burkan soru: 'Niye füzelerle çocukları öldürüyorsunuz?'

İsrail’in, Filistin ve Gazze’ye hava saldırıları bütün şiddetiyle devam ederken, bu saldırılarda çocukların da aralarında bulunduğu yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. 

Sosyal medyanın gündeminde

İsrail’in saldırılarıyla evi bombalanan 10 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Nadeen A. Latif’in yürekleri burkan sözleri, sosyal medyanın gündemine yerleşti. 

Yıkılan evinin önünde, gözyaşları içinde bütün dünyaya seslenen Nadeen Latif, "Milletim için bir şeyler yapmak istiyorum fakat ne yapabilirim? Ben yalnızca 10 yaşında bir kızım. Doktor olup milletime yararlı olmak isterdim ancak yalnızca çocuğum ve ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Sadece çok korkuyorum. Bu olayları her gün görüyorum ve her zaman ağlıyorum” sözlerini kullandı. 

Latif, daha sonra "Kendi kendime soruyorum, bütün bunları biz neden hak ediyoruz? Ailem, onların bizden nefret ettiklerini anlatıyor, Müslüman olduğumuz için bizi sevmiyorlar, bizden hoşlanmıyorlar. Müslümanlara niye bu şekilde davranıyorsunuz? Çevreme bakıyorum ve her yerde çocuklar var. Niye füzelerle çocukları öldürüyorsunuz? Bu gerçekten hiç adil değil” ifadeleriyle önce İsrail’e sonra dünyaya seslendi.

Yorumlar (0)