Filistin-İsrail arasında "Ürdün Vadisi" gerginliği

Filistin yönetimi, İsrailli liderler tarafından yapılan "Ürdün Vadisi'ni ilhak etme" vaatlerinin barış ve istikrarı tehdit ettiğini kaydetti.

DÜNYA 22.01.2020, 08:16
Filistin-İsrail arasında "Ürdün Vadisi" gerginliği

Filistin yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın "Ürdün Vadisi'ni ilhak etme" vaatlerine tepki verildi.

Filistin yönetimince yapılan yazılı açıklamada, İsrailli liderlerden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın "Ürdün Vadisi'ni ilhak etme" vaatlerinin barış sürecinin üzerine bina edildiği temelleri yıktığı, bölgeyi yeni ve tehlikeli bir çatışma ile istikrarsızlık dönemine soktuğu belirtildi.

İsrailli liderlerden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın yaptıkları açıklamaların, Filistin-İsrail arasında imzalanan anlaşmalar da dâhil olmak üzere tüm ilişkiler üzerinde doğuracağı olumsuz sonuçlara karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uluslararası topluma da İsrail'in bu politikalarına karşı durma çağrısında bulunuldu.

Dün partisinin kurmaylarıyla Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ne giden Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, 2 Mart'taki seçimleri kazanması durumunda Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ni İsrail'e ilhak edeceği vadinde bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 17 Eylül 2019 tarihinde yapılan seçimler öncesi Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhakını vadetmişti.

Yorumlar (0)