Filistin'de yeni korona önlemleri

İran ABD ambargosu yüzünden sağlık alanında çöküş yaşarken, Filistin de İsrail ablukası nedeniyle felç olan sağlık sektörünün açığını ileri düzeydeki önlemlerle gidermeye çalışıyor. Gazze ve Batı Şeria'da Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı sıkça yeni tedbirler alınıyor.

DÜNYA 18.03.2020, 06:58
Filistin'de yeni korona önlemleri

Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da sağlık sektörünün İsrail ablukası nedeniyle sıkıntılı olması, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ileri düzeyde önlemler alınmasına neden oluyor.

Basın toplantısı düzenleyen Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze'ye Refah Sınır Kapısı'ndan giren 191, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan giren 38 kişinin 14 günlük karantinaya alındığını duyurdu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, çoğunluğu mali suçlardan tutuklu 520 kişiye bir sonraki emre kadar izin verildiğini, Islah ve Rehabilitasyon Müdürlüğünün de cezalarının üçte ikisini çekmiş 87 mahkumu serbest bıraktığını bildirdi.

Islah ve rehabilitasyon merkezlerindeki ziyaretlerin de askıya alındığını belirten Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, bu merkezler ile polis karakollarının dezenfekte edilmeye başlandığını ve sıkça dezenfekte işlemlerinin uygulandığını dile getirdi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm, İçişleri Bakanlığının, Gazze'de 5 karantina merkezi oluşturduğunu, yeni gelişmelere hazırlıklı olmak için ihtiyati barınma merkezleri açıldığını ve olağanüstü hal (OHAL) komitelerinin faaliyete geçirildiğini ifade etti.

38 hasta kapasiteli sahra hastanesi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra ise Refah Sınır Kapısı'na koronavirüs şüphesi görülenleri karantinaya almak için 38 hasta kapasiteli bir sahra hastanesi kurulduğu bilgisini paylaştı.

Şu ana kadar koronavirüs (Covid-19) şüphesi görülüp teste tabi tutulanların sayısının 39 olduğunu açıklayan Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, ancak bu kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığı müjdesini verdi.

Tüm camiler kapatıldı

Diğer taraftan, Ramallah ve El-Bire Valiliği Vakıflar Müdürlüğü, Ramallah kentindeki tüm camilerin bir sonraki emre kadar kapatılmasına karar verdiğini açıkladı.

Vakıflar Müdürlüğünün açıklamasında, söz konusu kararın vatandaşların can güvenliğini korumak için alındığının altı çizildi.

Filistin hükümeti ise Filistin'de 2 kişide daha Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının görülmesiyle toplam sayının 41'e yükseldiğini ilan etti.

Yorumlar (0)