Filipinler şokta: 433 kişi büyük ikramiyeyi kazandı!

Filipinler'de yapılan Büyük Loto çekilişinde 433 kişinin aynı sayıları seçerek büyük ikramiyeyi kazanması şaşkınlık yarattı. 4 milyon dolarlık ödülün 433 kişiye dağıtılması, ülke kamuoyunun gündemine oturdu. Matematik profesörü Guido David, söz konusu durumun gerçekleşme ihtimalinin neredeyse imkânsız olduğunu belirtti. Çekilişi kazanan vatandaşların büyük çoğunluğunun aynı bölgede yaşaması dikkat çekti.

DÜNYA 04.10.2022, 17:34 Hakan Öksüz
Filipinler şokta: 433 kişi büyük ikramiyeyi kazandı!

Filipinler'de önceki hafta gerçekleştiren Büyük Loto çekilişinden çıkan sonuç, tüm ülkeyi hayrete düşürdü. Cumartesi günü yapılan çekilişte 6 sayıyı da bilen 433 kişi, 236 milyon pezoluk ödülü paylaşmaya hak kazandı. 433 kişinin aynı anda 9-45-36-27-18-54 sayılarını oynayarak büyük ikramiyeyi kazanması, şaşkınlık yarattı. Söz konusu durumun imkânsıza yakın olduğu belirtildi, şüpheler çoğaldı.

Matematik profesörü Guido David, ihtimalleri açıkladı

Filipinler Üniversitesi'nde görev yapan matematik profesörü Guido David, söz konusu durumun gerçekleşme ihtimalinin "binlerce sıfır içeren bir sayı kadar" olduğunu söyledi. Büyük Loto çekilişinde çıkan bütün sayıların, 9 rakamının katları olduğuna işaret eden Guido David, "Bu durum doğal olarak şüphe yaratıyor. Sadece bir kişinin bile bu çekilişi kazanma olasılığı 29 milyonda bir. Burada ise 433 kişi aynı anda kazanıyor. Bu sonuç, benim için de şaşırtıcı." ifadelerini kullandı.

Azınlık lideri Pimentel: "Bu oyunların dürüstlüğünü korumalıyız"

Ülke kamuoyunun gündemine oturan loto çekilişiyle ilgili yorum yapanlardan biri de Filipinler senatosu azınlık lideri Koko Pimentel oldu. Çıkan sonucun son derece şüpheli olduğunu söyleyen Pimentel, "Bana göre bu çekilişin, adil ve dürüst olması gerekiyor. Çünkü bu çekilişler, Filipinler Cumhuriyeti tarafından yetkilendiriliyor. Bu oyunların üzerindeki şüpheleri gidermek gerekiyor." diye konuştu.

Kişi başı 9 bin 270 dolar kazandılar!

Büyük Loto çekilişinden çıkan ilginç sonuç, ülkenin gündemine yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları, çekilişlerin şaibeli olduğunu ileri sürerek hükümeti suçladı. Çekilişi kazananların çoğunun Metro Manila bölgesinde ikâmet etmesi, dikkat çekti. 

Çekilişi kazananlardan her birinin 545 bin pezoluk ödülü almaya hak kazandığı belirtildi. 545 bin pezonun, yaklaşık 9 bin 270 dolar değerinde olduğu kaydedildi. Büyük Loto çekilişine katılanlar, 1 ila 55 arasındaki sayılardan 6 tanesini seçiyor.

Yorumlar (0)