Fas: "Arap Birliği bildirisi, resmi tavrımız değil"

Arap Birliği'nin, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı kınadığı hatırlatılan Fas Dışişleri Bakanı Burita "Arap Birliği bildirisinin, Fas'ın resmi tavrını yansıtması gibi bir zorunluluk yok." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 13.10.2019, 21:20
Fas: "Arap Birliği bildirisi, resmi tavrımız değil"

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, Fas'ın, Arap Birliği'nin Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı kınayan bildirisine imza atmasının, "birliğin genel görüşünün dışına çıkmama arzusundan" kaynaklandığını söyledi.

"Fas'ın resmi tavrını yansıtması gibi bir zorunluluk yok"

"Arap Birliği bildirisinin, Fas'ın resmi tavrını yansıtması gibi bir zorunluluk yok." diyen Burita, Fas'ı direkt olarak ilgilendiren bir konu söz konusu olduğunda açıklama yapılacağını belirtti.

Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre de Arap Birliği'nin bu tür toplantılarının her zaman Arap ülkelerinin konumunu temsil etmediği aktarıldı.

Arap Birliği olağanüstü toplanmıştı

Arap Birliği, Mısır yönetiminin çağrısıyla dün "dışişleri bakanları seviyesinde" olağanüstü toplanmış ve Barış Pınarı Harekatı'nı kınamışdı. Katar, Somali ve Libya ise toplantının sonuç bildirisine imza atmamıştı.

Bildiride, "Arap ülkelerinden Türk hükümetiyle iş birliği yapmaması ve diplomatik temsil seviyesini düşürmesi" istenmişti.

Yorumlar (0)