Şule Çet davasında rapor sunuldu: İntihar bulgusu yok!

Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) ölümüyle ilgili hazırlanan "bilirkişi heyet raporu" tamamlandı. Raporda Şule'nin ölümüne ilişkin "intihar bulgusu yok" denildi.

YAŞAM 13.10.2019, 21:46
Şule Çet davasında rapor sunuldu: İntihar bulgusu yok!

Gazi Üniversitesi Şule Çet, 28 Mayıs 2018 saat 03.50'de bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand’ın (33), Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından tutuklu olarak yargılaması devam ediyor.

Bilirkişi heyeti raporu tamamlandı

Davanın 16 Ekim'de görülecek duruşması öncesi mahkeme, Gazi Üniversitesi'nden, Çet'in psikolojisini incelenmesi için bilirkişi raporu istemişti. O rapor tamamlanarak mahkemeye sunuldu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatrı Anabilim Dalından Prof. Dr. Nevzat Yüksel, Prof. Dr. Behçet Coşar ve Prof. Dr. Mustafa Ender Taner'in imza attığı bilirkişi raporu, davanın seyri açısından bir hayli önemli!

Bilirkişi heyeti, Şule Çet'in tedavi kayıtları, telefon mesajları ve sosyal medya hesaplarını inceledi. Çet'in intihara meyilli olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı.

"Depresyon belirtisi yok"

Raporda "İntihar girişimi ya da düşüncesi depresyonun ileri ve ağır bir belirtisi olup hastaneye yatmayı gerektirebilen acil bir durum olduğu, gerek psikolog gerekse psikiyatri uzmanı tarafından görülmüş olan maktülün böyle bir riskinin olması durumunda ne psikoterapi ne de 10 mg B… tedavisi ile evine gönderilmesinin beklenmediği" ifadeleri kullanıldı.

"İntihar için kanıt değil"

Bilirkişi heyetinin raporunda, "Tüm bu eylemler ve yazışmalarında ifade ettiği iş bulup maddi sorunlarını çözmesi durumunda sorunlarının çözülmüş olacağına dair ifadeleri, sorunlarına rağmen mücadele etmeyi sürdürdüğünü, Şule Çet’in intihar etmek için risk etmeni olan yoğun bir ümitsizlik duygusu içinde olmadığını ve sorun çözme becerisinin olduğunu göstermektedir', 'Şule Çet’in ölümünden önceki dönemde, yakın çevresi tarafından fark edilen ciddi intihar planının eşlik ettiği aktif bir depresif tablo içinde olmadığı görülmektedir" tespitleri aktarıldı.

Yorumlar (0)