Facebook'tan Taliban yasağı

Sosyal medya platformu Facebook, terör örgütü olarak nitelendirdiği Taliban'a ait Facebook hesaplarını ve Taliban’ı destekleyici nitelikteki içerikleri yasakladığını açıkladı.

DÜNYA 17.08.2021, 15:32 18.08.2021, 09:25
Facebook'tan Taliban yasağı

Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ABD yasalarına göre Taliban’ın terör örgütü olarak görüldüğünü ve tehlikeli örgütler politikaları kapsamında şirket hizmetlerinden faydalanmasının yasaklandığını duyurdu.

Taliban hesaplarına ve destekleyici içeriklere yasak

Facebook sözcüsü, Taliban’a, onun üyelerine ait veya onların adına açılmış olan hesapların kapatılacağı ve bu örgütü öven paylaşımlarının kaldırılacağını ifade etti.

Grubun, Afganistan’ın kontrolünü ele geçirmesinden sonra teknoloji firmaları, Taliban’a ilişkin içeriklerle nasıl başa çıkacaklarına yönelik sorularla karşılaşmıştı.

Yerel dili konuşan ve bağlamlara ilişkin bilgi sahibi olan bir grup Afgan uzmanla birlikte çalışarak, platformda yaşanan sorunların tespiti ve uyarılması hakkında yardım aldıklarını dile getirdi.

WhatsApp ve Instagram için de geçerli

Hükümetlerin tanınmasına ilişkin kararlar almadıklarını belirten Facebook sözcüsü, yalnızca "uluslararası toplum otoritesini" takip ettiklerini vurguladı. Öte yandan sözcü, bu kararın WhatsApp ve Instagram için de uygulanacağını açıkladı.

Taliban, senelerdir mesajlarını yaymak amacıyla sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanıyor.

Yorumlar (0)