"Evde kal" çağrısına rağmen koronavirüs duası için toplandılar!

Bangladeş'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ilk ölüm gerçekleşirken, ülkede on binlerce insanın "salgın duası" amacıyla bir araya gelmesi tepkilere neden oldu. 

DÜNYA 19.03.2020, 10:51 19.03.2020, 16:05
"Evde kal" çağrısına rağmen koronavirüs duası için toplandılar!

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı önlem amaçlı evde kalma çağrısında bulunulurken, Müslüman nüfusun büyük çoğunluğunu meydana getirdiği Bangladeş’in güneyindeki Raipur kasabasında yaklaşık on bin kişinin "salgın duası" için bir araya geldiği görüldü. 

Söz konusu kişiler, ülkeyi virüsten temizleyeceği gerekçesiyle Kur'an-ı Kerim'deki şifa dualarını okumak için açık bir alanda bir araya geldi. 

"Ülkeyi virüsten kurtarmak için toplanmışlar"

Yerel polis şefi Tota Miah, dua için 10 bin kişinin bir araya geldiğini belirtirken, organizatörler bu sayıyı 25 bin olarak duyurdu. 

Tota Miah, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkeyi virüsten kurtarma gerekçesiyle şafaktan sonra dua etmek için toplanmışlar." ifadelerini kullandı. Öte yandan Miah, organizatörlerin yetkili kişilerden izin almadığını da söyledi. 

"Polisin haberi olmadan nasıl yapabildiler?"

Söz konusu kalabalığa ait fotoğrafların sosyal medya platformlarında yayılması sert tepkiye neden oldu.

Twitter kullanıcılarından biri, "İnanılmaz, polisin haberi olmadan nasıl yapabildiler? Bölgedeki herhangi birine bir şey olması halinde sorumlu tutulmalılar." ifadelerini kullanarak olaya tepkisini gösterdi. 

Ülkede şu ana kadar 14 vaka tespit edildi. Fakat sağlık görevlileri, yeterli düzeyde test yapılamadığını kaydediyor.

Yorumlar (0)