Evanjelistlerden Trump'a kötü haber mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi'nde "görevini kötüye kullanma" ve "kongrenin işleyişini engelleme" suçlamalarıyla alınan azil kararına destek verip Trump'ı eleştiren Evanjelist dergiye çok sert tepki göstererek "Demokratlar mı dininizi savunacak?" dedi.

DÜNYA 22.12.2019, 13:06 13.01.2020, 10:58
Evanjelistlerden Trump'a kötü haber mi?

Evanjelistlerin en önemli basılı yayın organlarından olan ABD merkezli Christianity Today adlı derginin Baş Editörü ve Genel Yayın Yönetmeni Mark Galli, Trump'ın bazı eylemlerini "ahlaksızlık" olarak nitelendirerek görevden alınması gerektiğini kaleme aldı.

Baş Editör Galli yazısında Trump'ın ahlaki bir çöküntü içerisinde olduğunu belirterek, azil soruşturmasında Trump'a yöneltilen suçlamaların şüpheye yer bırakmadığını kaydetti.

Evanjelistler arasında oldukça popüler bir dergi olan Christianity Today'in Trump'a karşı takındığı tutum, Trump destekçisi muhafazakar kesimde fikir ayrılıklarının fazlalaşmaya başladığına işaret sayılıyor. Bu yönüyle dergide yazılanlar muhafakazar tabanda az da olsa bir çatlak oluşturduğunun kanıtı kabul ediliyor. Trump'ı şimdiye dek neredeyse hiç eleştirmeyen ve her fırsatta desteklediklerini ifade eden Evanjelistlerin mevcut tutumu göz önüne alındığında dergide yayınlanan baş yazı hiç beklenmedik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Dünyada Twitter'ı en aktif şekilde kullanan liderlerin belki de başında gelen Trump, Christianity Today ve Genel Yayın Yönetmeni Mark Galli'ye sert tepki göstererek, kendisinin Evanjelistler için en fazla efor harcayan lider olarak tanımladı ve son derece sert bir tondan bundan sonra söz konusu dergiyi okumayacağını açıkladı.

Trump ayrıca, Christianity Today'in Demokratların iktidara gelmesini istediğini ileri sürdü. Derginin bir sonraki başkanlık seçimlerini kendisinin değil de Elizabeth Warren, Bernie Sanders veya Uykucu Joe dediği Joe Biden'ın kazanmasını istediğini söyleyen Trump dergiye bir de soru yönelterek bunlar mı sizin dininizi koruyacak dedi.

Öte yandan, Evanjelistlerin önde gelen bazı liderleri de söz konusu derginin baş yazısına tepki göstererek Donald Trump'a olan desteklerini yineledi.

Pew Research tarafından yapılan son kamuoyu araştırmalarına bakıldığında, Evanjelist toplumun Trump'a olan desteği yüzde 77 seviyelerinde seyrederken, Trump'ın azledilmesine karşı olan Evanjelistlerin oranı yüzde 99'a kadar ulaşıyor.

Yorumlar (0)