Eski Playboy modeli cumhurbaşkanı adayı oldu!

Hırvatistan'da önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayan eski Playboy modeli ve reality şov yıldızı Ava Karabatic, esrar kullanımını ve fuhuşu yasallaştıracağına dair söz verdi.

DÜNYA 15.10.2019, 14:21
Eski Playboy modeli cumhurbaşkanı adayı oldu!

Hırvatistan'da cumhurbaşkanlığına aday olan 31 yaşındaki Ava Karabatic, Instagram hesabı ve kişisel blogu aracılığıyla vaatlerinden bahsetti. 

İhracatı artırıp ithalatı azaltmayı amaçlayan, genç istihdamını geliştirmeyi ve Hırvatistan'ı Schengen ülkeleri arasına dahil edeceğini vaat eden Karabatic'in vaatleri arasında sıra dışı maddeler de bulunuyor. 

Fuhuşu yasal hale getirmek istiyor

Esrarı yasallaştıracağını vaat eden Karabatic, işçilerini güvende tutmak ve vergi gelirlerini artırmak amacıyla fuhuşu da yasal hale getirmeyi hedefliyor.

Kürtaja yasak

Karabatic, 6 haftadan sonra kürtajı yasaklayacağına da söylüyor.

Tıbbi amaçlı esrar kullanımının insanlar üzerinde iyileştirici bir etkisi olduğunu ileri süren Karabatic, kürtaj yasağının birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanacağının farkında. Fakat Karabatic, düşüncelerini savunmaktan korkmadığını ifade ediyor.

"Politika, benim ikinci aşkım"

Cumhurbaşkanlığı için neden aday olduğunu anlatan Ava Karabatic, "Politika, benim ikinci aşkım. Ülkemin başına gelen tüm bu kötü şeyleri daha fazla seyredemem. (…) Genç insanlar ülkeyi terk ediyor, doğum oranları düşüyor." ifadelerini kullandı.

Kendisini Hırvatistan cumhurbaşkanlığı için "mükemmel tercih" olarak gören Karabatic'in, mevcut Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç'ten sert bir muhalefet göreceği tahmin ediliyor.
 

Yorumlar (0)