Escobar'ın tetikçisi öldü, komutan taziyede bulundu!

Ünlü uyuşturucu tacirlerlerinden Pablo Escobar'ın "Popeye" (Temel Reis) lakaplı tetikçisi Jhon Jairo Velasquez hayatını kaybetti. Kolombiya Kara Kuvvetleri Komutanı Eduardo Enrique Zapateiro'nun eski tetikçi için taziyede bulunması gündeme oturdu.

DÜNYA 07.02.2020, 16:11
Escobar'ın tetikçisi öldü, komutan taziyede bulundu!

1980 ve 1990'lı yıllarda Kolombiya'yı derinden etkileyen kartel savaşlarında acımasızlığıyla tanınan Pablo Escobar'ın tetikçilerinden Jhon Jairo Velasquez, mide kanseri sebebiyle tedavi gördüğü başkent Bogota’daki bir hastanede dün öldü.

Bir basın toplantısına katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Eduardo Enrique Zapateiro'ya da soruldu.

"Hayatında her ne olduysa bugün bir Kolombiyalı öldü"

Uyuşturucu kaçakçılığına karşı verdiği mücadeleyle bilinen Zapateiro, bir basın toplantısında Velasquez’in ölümü hakkında, "Temel Reis’in ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz, hayatında her ne olduysa bugün bir Kolombiyalı öldü" ifadelerini kullandı.

"Bir ölüm karşısında verilmiş insani bir tepki"

Sözlerinin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Zapateiro, Twitter’dan bir mesaj paylaşarak, açıklamasının "bir ölüm karşısında verilmiş insani bir tepki" olduğunu belirtti.

"Açtığı yaralar kapanmadı"

"Temel Reis"in suç eylemlerine işaret eden ve Kolombiya halkında açtığı yaraların henüz iyileşmediğini belirten Zapateiro, "Benim ve kurumumun tek düşüncesi kurbanlarladır. Bu belaya karşı mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

"En az 250, belki 300 kişiyi" öldürdüğünü itiraf etmişti

Velasquez, 2015 yılında AFP haber ajansına verdiği bir röportajda Pablo Escobar’ın emriyle "en az 250, belki 300 kişiyi" öldürdüğünü itiraf etmişti.

Yorumlar (0)