Ermenistan'dan Türkiye adımı

Ermenistan, Türkiye ile normalleşme çerçevesinde Ruben Rubinyan'ı özel temsilci olarak atadı.

DÜNYA 18.12.2021, 22:39 19.12.2021, 13:25
Ermenistan'dan Türkiye adımı

Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın, ülkemiz ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde özel temsilci olarak atandığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Parlamento Başkan Yardımcısı Rubinyan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki diyalog süreci çerçevesinde özel temsilci olarak görev yapacak." sözlerini sarf etti.

Serdar Kılıç görevlendirilmişti

Çavuşoğlu, BAE'deki temaslarının akabinde basın mensuplarına konuşmuştu.

Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme çerçevesinde karşılıklı pozitif açıklamalar yapıldığına işaret ederek, "Türkiye olarak Azerbaycan ile her hususta görüşmeler yapıyoruz ve Azerbaycan'ın bilgisi kapsamında bu tarz adımları atıyoruz. Hiç kimse Azerbaycan'dan ayrı ya da bağımsız hareket edebilir miyiz diye düşünmesin. İki devlet bir milletiz. Bunlar pozitif şeyler, herkese yararı olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Güven verici adımlar atmanın önemine işaret eden Çavuşoğlu, "Bir yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasında güven artırıcı adımlar atılmakta, bir yandan da bizim de Ermenistan ile kendi aramızda Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gibi güven artırıcı adımlara paralel şekilde adımlar atmamızda yarar gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da uygun görmesiyle Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak atayacağız." demişti.

Yorumlar (0)