45 işçinin yaralandığı İzmir maden ocağı kazası hakkında şirketten açıklama geldi

İzmir'e bağlı Kınık ilçesinde bulunan bir maden ocağında kaza meydana geldi. Dumandan etkilenen 45 işçi bölgedeki sağlık merkezlerinde tedavi altına alınırken 35 kişinin tedavisinin tamamlandığı ve evlerine gönderildiği belirtildi. 10 işçinin tedavisi devam ederken şirketten açıklama yapıldı: "Bu bir göçük ya da patlama değil, kaza."

GÜNDEM 18.12.2021, 11:35 19.12.2021, 11:57
45 işçinin yaralandığı İzmir maden ocağı kazası hakkında şirketten açıklama geldi

Edinilen bilgiler doğrultusunda, ilçede yer alan bir kömür ocağında yaşanan göçüğün akabinde olay mahalline itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Gerçekleştirilen incelemede göçük sebebiyle dumandan etkilenen 45 işçi, ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi.

Olaya ilişkin Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "İzmir'e bağlı Kınık ilçemizde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen göçük olayında yaralanan 21 kişi Soma, 6 kişi Bergama, 18 kişi ise Kınık'taki devlet hastanelerinde tedavi altına alınmıştır. Yaralı sayımız 45'tir. Olay mahallinde 2 UMKE timi, 14 ambulans ile toplam 48 sağlık çalışanı görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.



Şirketten açıklama geldi

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik A.Ş. tarafından yapılan kaza açıklaması şu yönde oldu: "Ayak arkasındaki boşluğun aniden oturması sebebiyle meydana gelen basıncın etkisi altında güçlü toz ve hava akımı oluşmuş ve bu sebeple kaza meydana gelmiştir. 45 arkadaşımız kazadan etkilenmiş ve çoğu ayakta tedavi sonrasında taburcu edilmiştir. 10 arkadaşımızın tedavisi ise çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Kazada herhangi bir can kaybının bulunmaması en büyük tesellimizdir. Meydana gelen olayın göçük ya da patlamayla ilgili yoktur."









Yorumlar (0)