Enver'in "Barış Pınarı" mesajı Almanları rahatsız etti!

St. Pauli'de top koşturan Enver Cenk Şahin'in, Barış Pınarı Harekatı'na destek veren paylaşımı Almanlarda rahatsızlık yarattı.

DÜNYA 11.10.2019, 19:27
Enver'in "Barış Pınarı" mesajı Almanları rahatsız etti!

Almanya İkinci Futbol Ligi ekiplerinden St. Pauli’de oynayan Türk futbolcu Enver Cenk Şahin’in sosyal medya hesabından paylaştığı Barış Pınarı Harekatı'na destek veren mesajı, Almanları mutlu etmedi.

Enver Cenk Şahin, Instagram hesabından "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle." paylaşımını yaptı.

St. Pauli Kulübü: "İçeriğe mesafe koyuyoruz"

Mesaja ilişkin St. Pauli Kulübünün internet sayfasından yapılan açıklamada, "St. Pauli, kulübün değerleriyle uyuşmadığı için paylaşıma ve içeriğine mesafe koyuyor." denildi.

Açıklamada, kulübün futbolcuyla görüştüğü ve konunun açığa kavuşturulması için çalışıldığı belirtildi.

St. Pauli taraftar grubu: "Sözleşmesi feshedildin"

St. Pauli’nin "Ultra" taraftar grubunun internet sayfasından yapılan açıklamada da, Enver Cenk Şahin’in paylaşımı eleştiri yağmuruna tutuldu.

Enver Cenk Şahin’in bir daha St. Pauli'de oynamaması gerektiğini söyleyen taraftar grubu, 25 yaşındaki futbolcunun oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi talebinde bulundu. 

Almanlar daha önce de aynısını yaptı

Daha önce de benzer bir durum, Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın başına gelmişti.

2018 FIFA Dünya Kupası'na katılan Almanya A Milli Takımı kadrosunda yer alan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın ile İngiltere Premier Lig'de oynayan Cenk Tosun, 2018’in Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Londra'da bir araya gelmiş fotoğraf çektirmişti.

Fotoğraf sonrası Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, linç kampanyasına varan ırkçı saldırılara maruz kalmıştı.

Eleştirilerin odağındaki Mesut Özil, ırkçı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)