Enerji tasarrufu tedbirleri sertleşti: Uymayana hapis cezası!

Enerji krizi tartışmalarının gündemdeki yerini koruduğu İsviçre'de, kış mevsiminde enerji probleminin acil durum seviyesine gelmesi durumunda tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı öne sürüldü.

DÜNYA 06.09.2022, 17:42
Enerji tasarrufu tedbirleri sertleşti: Uymayana hapis cezası!

Kış mevsiminde yeterli doğal gaz bulunmaması halinde doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı belirtildi.

Enerji tedbirlerine uymayanlara hapis cezası

Bu şekilde elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki yüzme havuzu ve saunaların soğuk tutulacağı bildirildi.

Enerji probleminin acil duruma gelmesi halinde hükümetin tasarruf tedbirlerine uymayanların 3 yıla kadar hapis cezası ya da para cezasıyla cezalandırılabileceği öne sürüldü.

Konuyla ilgili basına konuşan İsviçre'nin eski Konfederasyon Başkanı ve mevcut Ekonomi Bakanı Guy Parmelin, tasarruf önlemlerinin polis tarafından denetlenmesi ihtimali ile ilgili "Biz polis devleti değiliz. Tedbirlerin kontrolü kapsamında her eve polis girmeyecek ancak seçilen bazı bölgeler teftiş edilecek" sözlerini kullandı.

Kriz, Cern’in çalıştırmalarını aksatabilir

Öte yandan İsviçre'de yaşanan enerji krizinin, ülkede faaliyetlerde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ndeki (CERN) deneylerin durmasına sebep olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili röportaj veren CERN'in enerji yönetimi sorumlusu Serge Claudet, ülkede elektrik probleminin krize dönüşmesi halinde, merkezdeki mevcut deney faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin plan taslağı hazırladıklarını duyurdu.

“Sistemin istikrarı en önemli endişemizdir”

Claudet, "En büyük endişemiz sistemin istikrarıdır. Bu anlamda atacağımız adımlar, bölgemizde elektrik kesintilerini önleyebilir" sözlerini kullandı. İsviçre'nin Cenevre şehrinin Fransa sınırı yakınlarında bulunan CERN, deney çalışmalarının yoğunlaştığı esnada 200 megavat elektrik tüketiyor. Doğadaki dört temel kuvvetin haricinde yeni bir kuvvet arama çalışmalarını devam ettirmek için inşa edilen Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) CERN'de çalıştırılıyor.

Yorumlar (0)