47 yılın zirvesini gördü! Hollanda enflasyon oranını açıkladı

Her geçen gün yüksek enflasyon verisi açıklayan Avrupa'da ülkelerine Hollanda’da katıldı. Ağustos ayına dair oranları açıklayan ülke, son 47 senenin en yüksek düzeyine ulaştı.

DÜNYA 06.09.2022, 17:39 07.09.2022, 10:27
47 yılın zirvesini gördü! Hollanda enflasyon oranını açıkladı

Ülkenin ağustos dönemi enflasyon rakamlarını açıklayan Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), yüksek oranıyla söz konusu durumun etkilediği ülkeler arasına girdi. Açıklanan verilere göre, ülkede enflasyon, ağustos ayında son 47 senenin en yüksek düzeyini gördü.

47 yıl sonra zirveyi gördü

Gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan artışın ardından Hollanda'da enflasyon, ağustos ayında yıllık yüzde 12 oranıyla 1975 senesinden bu zamana kadar görülen en yüksek düzeyine ulaştı.

Temmuz ayında yüzde 10,3 olarak belirlenen yıllık enflasyon, ağustos döneminde yüzde 12'ye çıktı.

Gıda ve enerji fiyatları enflasyonu etkiledi

Enerji fiyatlarında meydana gelen artış özellikle Avrupa ülkelerini etkiledi. Bu durum sonucunda da enflasyonda artış meydana geldi. Enerji fiyatları, ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına kıyasla yüzde 151 yükseliş yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, enerji fiyatlarının yanı sıra gıda fiyatlarında da görülen yükseliş ağustos ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına nazaran yüzde 13,1 arttı.

Yorumlar (0)